Home Hírek Koronavírus: További óvintézkedések Ózdon

Koronavírus: További óvintézkedések Ózdon

11887

Újabb óvintézkedéseket jelentett be Janiczak Dávid, Ózd város polgármestere Facebook oldalán.

Mint írja, az önkormányzati rendszer minden egysége zárva tart, illetve az ügyfélfogadás szünetel. Szerdától a Hivatalban is igazgatási szünetet rendelt el a polgármester.

Anyakönyvi ügyekben, és szociális ügyekben két hét alatt kétszer lesz ügyfélfogadás: március 18. 8-12, 13-16-ig, és március 25. 8-12, 13-16-ig.

További segítő intézkedéseket is közölt a polgármester:

Kibővítették a házi segítségnyújtást, hogy az idősek ne kockáztassák egészségüket pl. gyógyszeríratás közben. A 06 30 595 1978-as számon kérhetnek segítséget!

Karantén esetén is biztosítják az ellátást. A 06 70 342 2994-es számon kérhetnek segítséget.

Önkormányzati élelmiszer tartalék beszerzését is elindította a polgármester, mellyel a hatósági házi karanténban lévők ellátását tudják biztosítani. Így mintegy 8000 adag élelmiszer lesz készenlétben.

A polgármester emellett kérésekkel is élt a nem hatásköre alá tartozó témákban is:

“A Volánbuszt megkértem, hogy a sofőrök védelme érdekében tegyék kötelezővé a védőfelszerelést, és ne kizárólagosan az első ajtón lehessen felszállni. Itt elkeríteni nem lehet, mert nincs elővételi jegyvásárlásra lehetőség a Volánbusz tájékoztatása szerint.

Kértem valamennyi egyházat, hogy a gyülekezéssel járó tevékenységeiket függesszék fel, különös tekintettel arra, hogy jórészt idősek látogatják. A Városi Televízió kész felvenni a hitéleti tevékenységet és azt közreadni.

Kértem a vendéglátó egységeket, szolgáltatókat, hogy mérlegeljék nyitva tartásukat.”

Janiczak Dávid polgármester posztjában továbbá arra kéri a lakosságot, hogy ahol lehet, bankkártyával fizessenek, mivel a készpénz is hordozó, kerüljék a közterületeket, buszokat, tömeget fertőtlenítsenek és használjanak maszkot amennyiben elérhető.

Fotó: Janiczak Dávid / Facebook

kiemelt kép: internet

1 COMMENT

Hozzászólás