Home Hírek Lopják a kézfertőtlenítőt és nem tartják be a látogatási tilalmat az ózdi...

Lopják a kézfertőtlenítőt és nem tartják be a látogatási tilalmat az ózdi kórházban

793

Nem tartják be a látogatási tilalmat és a kézfertőtlenítőt is lopják az ózdi kórházból. Találkahelyeket alakítottak ki a parkban, ezért mától nem járhatnak ki az ellátottak. Az ilyen intézkedések bevezetése elvonja a dolgozók energiáját az egyébként is feszített helyzetben. Az egészségügyi intézmény főigazgatója nagyobb fegyelmet kér a betegektől és hozzátartozóiktól is. Dr. Bélteczki János arról is beszámolt, hogy továbbra sincs koronavírus miatt ápolt személy náluk – írja az ozd.hu.

Az Almási Balogh Pál Kórházban dolgozók minden erejükkel azon vannak, hogy igyekezzenek a beteghullámot megfelelően kezelni. Azonban nem könnyíti meg a mindennapokat, hogy indokolatlanul sok páciens érkezik a sürgősségi betegellátó osztályra.

„Olyan fokú terhelés zúdult a sürgősségi betegellátó osztályra, amely a szokásos napi forgalmat háromszorozta. Olyan krónikus esetekkel, régen fennálló panaszokkal fordultak az SBO-ra a kollégáimhoz, ami szinte ellehetetlenítette az ellátást. Ugyanakkor mivel nagy tömeg volt az SBO-n veszélyeztette az ott lévő betegeket is. Mindenki nagyon fontolja meg, hogy mikor fordulnak az egészségügyhöz, csak ténylegesen akut esetben, súlyos panaszok esetén jöjjenek, egyébként tartózkodjanak a nagy tömegtől. Mindenki legyen tekintettel a másikra” – hangsúlyozta a lapnak dr. Bélteczki János, az Almási Balogh Bál Kórház főigazgatója.

Ezt leszámítva is történtek megdöbbentő események a napokban, ugyanis a kórház mintegy ötven pontjára kihelyezett fertőtlenítőpontokról lopják a vegyszert. Előfordult az is, hogy teljes egészében letörték az eszközt, máskor pedig az utántöltőt távolították el ismeretlenek. Ez egyébként közveszélyokozásnak minősül, ami börtönbüntetéssel is sújtható. Bár az elkövetők csupán néhány száz forintos kárt okoznak, azonban a fertőtlenítőszer értéke, amely a betegség megelőzésében szerepet játszik, felbecsülhetetlen. A látogatási tilalmat sem tartja be mindenki, ugyanis találkahelyeket alakítottak ki a parkban, ezzel azonban újabb intézkedések bevezetésére kényszerítették a dolgozókat.

Az elmúlt napokban többen is megpróbálták kijátszani a látogatási tilalmat, a kórházban fekvő betegek a parkban találkoztak hozzátartozóikkal, ezért mától megszüntették ezt a lehetőséget is, nem lehet a parkban tartózkodni. A következő napokban elképzelhető, hogy további szigorításokat is bevezetnek majd.


 
Az egészségügyi intézményben a koronavírus miatt kialakult helyzet eredményeként a szokásosnál is szigorúbb szabályokat kellett bevezetni. Többek között a tervezett műtéteket teljes mértékben le kellett állítani, valamint az előjegyzett kezeléseket sem tudják most teljesíteni. Természetesen az emberéletet veszélyeztető esetben mindenképpen elvégzik a beavatkozást. Az ózdi kórházban továbbra sincs koronavírus miatt ápolt beteg, vagy arra gyanús személy.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás