Home Hírek Ne engedjék el! – könyörgött a bírónőnek a halott Csenge édesanyja

Ne engedjék el! – könyörgött a bírónőnek a halott Csenge édesanyja

7295
Csenge halála ügyében a vádlott mindössze 4 évet kapott/ Blikk.hu / Fotó: Grnák László

A feltételezett gyilkos mégis szabadon távozott. Felfoghatatlan ítélet született a 17 éves borsodnádasdi lány gyilkosságának ügyében. A feltételezett elkövető, a kiszabható 5-15 évnyi börtön helyett, szabadon távozott, mivel a bántalmazás nem bizonyítható.

Csenge édesanyja térdre rogyva könyörgött, majd miután B. Roland (22) kisétált a bíróságról, az asszony a folyosón összeesett. Mentő vitte el.

A bíró indoklása szerint B. Roland gondatlanságból elkövetett emberölésben bűnös. Az ugyanis, hogy ő bántalmazta Csengét, mielőtt a vízaknába dobta, minden kétséget kizárólag nem állapítható meg.

Az előzetesben eltöltött évek miatt szabadon elsétálhatott a bíróságról, a későbbiekben már csak a holmijáért megy vissza a börtönbe. Szabad emberként.

A nyomozás közben kiderült, a lány még élt, amikor a vízbe került. B.Roland pedig ivott és herbálozott- ezt ő maga állítja a főügyészség szerint. A gyanúsított korábban elismerte, hogy valóban találkozott a lánnyal a tragédia estéjén, ám Csenge egyszer csak közölte vele: mennie kell. Elváltak, később azonban B. Roland egy erdős részen megtalálta az eszméletlenül fekvő lányt.

Azt hitte, halott, és biztos volt benne, hogy őt gyanúsítják majd a megölésével. Ettől annyira megijedt, hogy Csengét a vízaknába dobta.

Az ítélethirdetést követően a halott lány édesanyját gyermekeinek kellett támogatnia, hogy össze ne essen. Zokogva könyörgött a bírónőnek: ne engedjék el! Végül a folyosón összeesett, mentőt hívtak hozzá.

Hozzászólás