Home Hírek Önt is bevették rejtélyes Messenger beszélgetésekbe?

Önt is bevették rejtélyes Messenger beszélgetésekbe?

832

Több olvasójuk is jelezte a 24.hu számára, illetve pár kollégáik is tapasztalták, hogy a napokban folyamatosan engedélykéréseket kapnak ismeretlenektől a Facebook Messengeren – írja a 24.hu.

A beszámolók szerint naponta több alkalommal is érkeznek a csoportbeszélgetések invitációi a csevegőben, amikbe egyszerre száznál több résztvevőt próbálnak toborozni a (vélhetően) kamuprofilok. Aki beleolvas a csoportbeszélgetésbe, azt felnőtt tartalmak és meztelen képek fogadják.

A kézenfekvő lépés ilyenkor, hogy nem fogadjuk el a felkérést, a küldő profilt pedig letiltjuk, sőt jelentjük a Facebooknak. Egy olvasó visszajelzése szerint ő ezt később már nem tudta megtenni, mivel a küldőt a Facebook pár órával később letiltotta – vélhetően a rendszer felismerte, hogy egy spammelő kamuprofilról van szó.

Az ilyenfajta spam-kampányok nem újdonságok, már több éve zavarják a felhasználókat. A jelek szerint most kimondottan a magyarok körében terjedő hullámról van szó, ami ellen csak annyit tudunk tenni, hogy betartjuk azt az általános tanácsot, miszerint:

nem fogadjuk el az ismeretlenektől származó felkéréseket,és semmiképpen nem kattintunk rá az általuk küldött csatolmányokra, így fotókra, dokumentumokra, linkekre.

forrás: 24.hu
kiemelt kép: internet

Hozzászólás