Home Hírek Pénzügyi tudatosság – Pénz7 a SZIKSZI-ben

Pénzügyi tudatosság – Pénz7 a SZIKSZI-ben

448

A Pénz7 országos programhoz kapcsolódóan tartottak előadásokat tegnap a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakmai támogatásával megvalósuló eseménysorozat 2015-ben indult útjára Magyarországon. Célja a fiatalok pénzügyi tudatosságra nevelése – írja az ozd.hu.

Több osztályban tartottak rendhagyó órát tegnap délelőtt a SZIKSZI-ben. A program elsődleges célja, hogy a fiatal generációt támogassa a pénzügyekben való eligazodásban. Ezen kívül a megtakarítások tervezésében, és a különböző öngondoskodási formák kiválasztásában is segítséget kíván nyújtani. Az eseményen előadóként részt vett Perényi Zsigmond államtitkár is.

„Szeretnék az iskolának és a vezetőségnek, igazgató úrnak és az osztályfőnök asszonynak is gratulálni, hogy ilyen kezdeményezéssel éltek és élnek, mert minél hamarabb el kell kezdeni a fiatalokkal ilyenekről beszélni, felkészíteni őket erre a világra” – mondta a lapnak Perényi Zsigmond, az európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár.

Az államtitkár elmondta, hogy nem csak a fővárosban, de vidéken is nagy az érdeklődés a témahét iránt. Városunkat egyébként tudatosan választotta, és kiderült, hogy többször is járt már Ózdon. A rendhagyó óra interaktív módon zajlott, amit a diákok prezentációi is színesítettek.

A fiatalok iskolai időben készültek a programra, munkájukat pedig tanáraik segítették. Az előadók közt voltak olyanok, akiket a vállalkozások világa ragadott meg, ezért prezentációjukat is e téma köré építették.

Az iskola nem először csatlakozott már a témahéthez, ám eddig külsős szakértő nem tartott előadást az intézményben. Erre először ma került sor, így a program folytatásaként dr. Forman Balázs, a Budapesti Corvinus Egyetem docense beszélt a fiataloknak a biztosításokról és azok fontosságáról.

„Nekem az a meggyőződésem, hogy Magyarországon nagyon komolyan erősíteni kellene tulajdonképpen azokat a vállalkozói, állampolgári kompetenciákat, amik mondjuk a tudatos életvitelhez, tudatos önálló döntésekhez szükségesek” – hangsúlyozta dr. Forman Balázs, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi docense.

Az országosan több, mint 1100 iskola részvételével zajló egyhetes eseményhez kapcsolódóan különböző oktatási segédletek, tananyagok is rendelkezésére állnak. Így azok egész évben elérhetők az oktatási intézmények számára. Ezen kívül különböző témájú kísérőprogramokkal is kiegészül a projekt, melyeknek köszönhetően a fiatalok még inkább elmélyíthetik tudásukat.

„Igen, vannak kísérőprogramjai. Több versenyt szerveznek azok az egyesületek, alapítványok, amelyek becsatlakoztak a Pénz7-be. Ha jól tudom, akkor az iskolánkból a tőzsdeversenyen vesznek részt diákok” – fogalmazott Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója.

A program során megtudtuk, hogy az évek óta tartó eseményre az elkövetkező években is lehet majd jelentkezni, amibe szeretnének minél több intézményt bevonni. Az előadók között egy helyi vállalkozó, Fürjes Pál is előadást tartott a fiataloknak.

forrás: ozd.hu

Hozzászólás