Home Hírek Rendhagyó órát tartottak a villanyszerelést tanuló diákoknak

Rendhagyó órát tartottak a villanyszerelést tanuló diákoknak

343

Rendhagyó órát tartottak az Ózdi Szakképzési Centrum Gábor Áron Szakképző Iskolájában. A tizedik évfolyamosoknak szervezett eseményen az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. egri, illetve miskolci régiójának két munkatársa beszélt a villanyszerelő szakmáról, és a munkafelvétel kritériumairól – írja az ozd.hu.

Egy ELMŰ-EMÁSZ-os szervizautó is színesítette azt az előadást, amelyen a Gábor Áron Szakképző Iskola villanyszerelést tanuló diákjai vettek részt. A program elsődleges célja volt, hogy tovább mélyítse a fiatalok tudását. A vetítéssel egybekötött beszámoló után a szerelőautót is megtekintették az érdeklődők, így átfogóbb képet kaphattak az óra első részében elhangozott információkkal kapcsolatban. Az áramszolgáltató vállalt képviselőinek nem titkolt szándéka, hogy népszerűsítsék a villanyszerelő szakmát. A választást persze gyakran az is befolyásolja, hogy a családban dolgozik-e már valaki ilyen területen.

Az elméleti tudást a gyakorlati helyeken eltöltött idő is jól kiegészíti. Ezen kívül segítséget nyújt abban is, hogy a bizonyítvány megszerzése után könnyebben munkát találjanak a fiatalok, hiszen itt életszerű helyzetekkel is találkozhatnak.

„Jelenleg sajnos azt kell hogy mondjam, hogy csak egy osztály vesz részt, egy tizedikes osztályos villanyszerelő tanulócsoportunk van, akik minden második héten a duális képzés keretein belül külső gyakorlati helyen vannak. Ez helyileg itt Ózdon az ÓAM Kft.-t illetve a BV-Hálózat Bt.-t illeti” – mondta Leitner Csaba, az Ózdi Szakképzési Centrum Gábor Áron Szakképző Iskolájának gyakorlati oktatásvezetője.

Az eseményen a nappali tagozatos diákokon kívül egy felnőttképzésben részt vevő is megjelent. Az intézményben ugyanis évek óta folyik ilyen típusú képzés is. Az itt tanuló felnőttek pedig gyakran nem egy, hanem több szakmával is rendelkeznek.

A diákok azt is megtudhatták, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelniük ahhoz, hogy az iskola elvégzése után felvételt nyerjenek az ELMŰ-EMÁSZ-hoz, illetve egyéb cégekhez. Így kiemelten fontos, hogy a jelentkezők rendelkezzenek a megfelelő elméleti-, és gyakorlati alapokkal, munkavédelmi- és balesetvédelmi ismeretekkel, megfelelő fizikummal, továbbá logikus gondolkodási- és helyzetfelismerő képességgel.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás