Home Hírek Számos program marad el Ózdon is a veszélyhelyzet miatt

Számos program marad el Ózdon is a veszélyhelyzet miatt

588
Debrecen, 2020. február 25. Olaszországból hazatért utasok testhõmérsékletét mérik a milánói járat érkezése után a debreceni repülõtéren 2020. február 25-én. A nemzetközi repülõtereken az új típusú koronavírus olaszországi terjedése miatt ellenõrzik az utasok testhõmérsékletét. MTI/Czeglédi Zsolt

A kormány által korábban kihirdetett veszélyhelyzet miatt marad el számos program Ózdon is. 

Elmaradnak előadások és programok az Ózdi Művelődési Intézmények egységeiben is. Erről rendkívüli közleményben adott tájékoztatást az ÓMI igazgatója, Pappné Szalka Magdolna. E szerint május 31-ig valamennyi rendezvényt le kell mondaniuk. 

Nemcsak előadások, hanem a különböző csoportok próbái is elmaradnak május 31-ig az ÓMI intézményeiben a kialakult veszélyhelyzet miatt. Így az „Olvasó”-ban, az Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékparkban, és a Városi Könyvtárban sem tartják meg a közösségi eseményeket.

A vezető a közönség megértését és türelmét kéri, különösen a külsős produkciókkal kapcsolatban, hiszen azok esetében a döntés nem kizárólag rajtuk múlik.

A közönséget elsősorban az érdekli, hogy milyen módon válthatók vissza a korábban megváltott jegyek. Ezzel kapcsolatban még folynak az egyeztetések, és hamarosan újabb időpontokat is kitűzhetnek.

A Civil Ház programjaira, és a mozi filmvetítéseire is hasonlók vonatkoznak. A Városi Könyvtárban, illetve annak Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárában azonban az alapszolgáltatások változatlanul működnek. Így az olvasók a továbbiakban is kölcsönözhetnek.

„Kültéri rendezvényeink, városi rendezvényeink közül a március 15-ei programot nem tartjuk meg. A május 1-je kapcsán mérlegeljük a lehetőségét annak, hogy azt is töröljük. Ez nyilván függ attól is, hogy hogyan alakul majd az a krízishelyzet, és hogy a kormány erre vonatkozóan, az Operatív Törzs milyen útmutatást fog majd felénk kommunikálni, amit mi be fogunk tartani” – mondta az ozd.hu-nak Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

Az uszodában és a város sportlétesítményeiben is számos korlátozás történt az ozd.hu cikke szerint.

Az Ózdi Városi Televízió póZdium című produkciójában is korlátozásokat kellett hoznia a szervezőknek. 

forrás: ozd.hu

Hozzászólás