Home Hírek Szigorú intézkedések a megelőzés érdekében az Almási Balogh Pál Kórházban is

Szigorú intézkedések a megelőzés érdekében az Almási Balogh Pál Kórházban is

4685

Szigorú intézkedéseket vezettek be az Almási Balogh Pál Kórházban a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében. A belső parkolót csak az ott dolgozók használhatják, az intézményt délután háromig csak a szakrendelő felőli bejáraton lehet megközelíteni, ott viszont többek közt lázmérésen, kézfertőtlenítésen kell átesnie mindenkinek. A kismamák kötelező szűrővizsgálatait, mint például ultrahang, vagy vérvétel továbbra is zavartalanul biztosítják – írja az ozd.hu.

Az Almási Balogh Pál Kórház benti parkolójába a tegnap bevezetett szabályozás szerint kizárólag az egészségügyi intézmény munkatársai hajthatnak be. Ezt leszámítva pedig csak a beteg- és áruszállító autóknak nyitják fel a sorompót. A járvány terjedésének megelőzése érdekében tett intézkedés másik eleme az úgynevezett egykapus beléptetőrendszer kialakítása. Ennek értelmében már a szakrendelő felőli bejáratnál eligazítást kapnak, akik szeretnének bemenni a kórház területére. A folyamatban az Ózd Városi Rendészet munkatársai mellett a polgárőrség is közreműködik dr. Bélteczki János kérésére.

„Hétköznap a reggel hét és tizenkét óra közti időszakban nagyobb a tömeg. Ennek a biztosítására, koordinálására vagyunk jelen. Próbáljuk betartatni az előírásokat, hogy két méteres távolságban álljanak egymástól sorban az emberek. Illetve nagyon sokan nem tudnak erről az intézkedésről, és próbálnak bemenni akár beteglátogatóba, vagy pedig kikerülni ezt a szűrést. Őket igyekszünk eligazítani” – mondta a lapnak Talján Róbert, az Ózd Városi Rendészet rendészetvezetője.

A fotocellás ajtóra kihelyezett feliratok is a rendkívüli intézkedések betartására sarkallják az embereket. A belső térben reggel hét órától a kórház ápolói, orvosai végzik a szűrést. Ez jelenti a kezek fertőtlenítését speciális szerrel, a lázmérést egy homlokhoz közel helyezett eszközzel, valamint kérdőív kitöltését. Ebben többek között kíváncsiak arra is, hogy járt-e az illető az elmúlt 14 nap során koronavírussal fertőzött országban. A gyanús személyeknek azonnal el kell hagyniuk az intézményt. Ma délig több mint 110 főt vizsgáltak meg ilyen módon, és két főt küldtek el, mert külföldön járt. Délután háromtól a szűrőpontot a porta mellé helyezik át. Az itt működő gyógyszertár fél négyig tart nyitva, de 15 órától már csak az oldalablakon adják ki a készítményeket.

A harmadik emeleten található szakrendelőben ma dr. Fábián Imre várta a kismamákat. Ahogyan az osztályvezető főorvos fogalmazott, az élet folytatódik a nehézségek ellenére is, így a kötelező szűrővizsgálatokat továbbra is elvégzik.

„Ez jelenti a kötelező vérvételeket, valamint a magzati szívhangvizsgálatokat, illetve a kötelező ultrahangszűréseket is. A szakrendelőben is folyik az ellátás, nyilván sürgősségi jelleggel. Tehát rákszűrést nem végzünk, krónikus panaszokkal bíró hölgyeket nem várunk. Sőt arra is megkérnénk mindenkit, hogy lehetőleg kísérő nélkül érkezzenek. Akut vérzéssel, hasi fájdalommal, egyéb panasszal érkezőket természetesen megvizsgáljuk, és ellátjuk a betegeket továbbra is” – emelte ki a lapnak dr. Fábián Imre, az Almási Balogh Pál Kórház osztályvezető főorvosa.

A recepteket, fogamzásgátlókat telefonos egyeztetés alapján is megírják, valamint az Országos Tisztifőorvosi Hivatal ajánlásának megfelelően a szülőszobán is biztosítják az együtt szülést. A főorvos tudomása szerint ezt a lehetőséget más egészségügyi intézményekben már megszüntették, de itt még felvállalják. A látogatási tilalom a kórház teljes területén érvényben van.

forrás: ozd.hu

Hozzászólás