Home Hírek Újabb parkolók épülnek Ózdon

Újabb parkolók épülnek Ózdon

1055
Tizenhárom új parkoló épül, összesen 145 férőhellyel a város különböző pontjain, valamint illegális hulladéklerakatokat számolnak fel a márciusban indult Startmunka program keretében. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai a héten már meg is kezdték a munkálatokat – írja az ozd.hu.

Restás Alexandra, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény foglalkoztatási és szervezési csoportvezetője azt mondja, hogy lehetőségeikhez mérten igyekeztek mindent úgy alakítani a közfoglalkoztatás tekintetében, hogy az a legoptimálisabb legyen településünkön. Ennek megfelelően 427 fő fog szeptember végéig tevékenykedni ilyen keretek között az intézménynél.

„A következő időszakra vonatkozóan február végével megkaptuk az új keretszámokat, ami jóval kevesebb, mint amire mi számítottunk, tehát nem foglalkoztathatjuk a dolgozóinkat egy év távlatában, hanem csak szeptember harmincadikáig tervezhettünk. Ettől eltér a Startmunka program, az teljesen egy más koncepción alapuló közfoglalkoztatás, az egy értékteremtő jellegű foglalkoztatási forma. Ez március elejével elindult, 33 fő végzi ilyen keretek között a tevékenységét” – mondta a lapnak Restás Alexandra, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény foglalkoztatási és szervezési csoportvezetője.

A dolgozók két csoportra oszthatóak. Néhányan már megkezdték a Bolyki temető melletti területen a parkolóépítést. Jelenleg a földmunkák zajlanak, valamint a szegőköveket rakják le a dolgozók. Itt egy 16 állásos salakos parkoló épül. Amennyiben az időjárás is engedi, a számítások szerint jövő hétre el is készülnek. Mellette pedig finom tereprendezést végeznek egyelőre, ugyanis keresik a lehetőséget a további bővítésre. Ez csak egyike annak a 13 helyszínnek, ahol további megállóhelyeket alakítanak ki, ugyanis a városban 145 új parkolóhely létesül.

„Ebből néhány aszfaltos lesz, a legtöbbje salakos, illetve az Újváros téren az ABC-vel szemben saját gyártású gyeprácskővel építünk parkolót. Lesz még a Szent István úton, a Lehel vezér úton, a Bibó úton is. A temetőknél is lesz, például a szentsimoni temetőnél, illetve a somsályi temetőnél is. Valamint leaszfaltozzuk a Katona József út elején lévő parkolót teljes egészében” – emelte ki a lapnak Dubovinszly László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Dubovinszky László hozzátette, hogy intenzívebb munka csak április közepétől várható, amikor az aszfaltkeverő telepek megnyitnak. A dolgozók másik része a Kölcsey utca környékén végzett takarítási munkálatokat. Ma mi is felkerestük a helyszínt, azonban szinte ugyanaz a kép fogadott bennünket, pedig innen egy konténernyi szemetet szállítottak el. Ez a látvány jól mutatja, hogyan válik az értékteremtő munkavégzés szélmalomharccá. Mindenesetre a Startmunka programban szerepel az illegális hulladéklerakók felszámolása is, így többek között a Kovács-Hagyó Gyula úton, a Dózsa György út térségében is igyekeznek megszüntetni az áldatlan állapotokat. Több mint harminc hasonló helyszín megtisztítását tűzték ki célul.

forrás: ozd.hu

Hozzászólás