Home Hírek A kórházi ágyak hatvan százalékát kellett szabaddá tenniük az intézményvezetőknek

A kórházi ágyak hatvan százalékát kellett szabaddá tenniük az intézményvezetőknek

1527

A kórházi ágyak hatvan százalékát kellett szabaddá tenniük az intézményvezetőknek a mai napig. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának erről szóló levelét a múlt héten kapták kézhez a kórházigazgatók. A miniszteri utasítás oka a koronavírusos megbetegedések várható nagyarányú emelkedése – írja az ozd.hu.

Máig kellett szabaddá tenniük a kórházigazgatóknak ágykapacitásuk hatvan százalékát. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, Kásler Miklós levelében még a múlt héten adott erre utasítást. Az intézkedésre a hivatalos közlemény szerint azért van szükség, mert az elkövetkező időben az új koronavírussal fertőzött betegek számának jelentős emelkedése várható. Az egészségügyi intézményeknek pedig fel kell készülniük a betegek fogadására.

A levélben az is szerepel, hogy minden olyan beteg esetében gondoskodni kell más intézménybe történő áthelyezésről, ahol a beteg ellátási szükséglete szerint ez az intézkedés indokolt. Az ózdi Almási Balogh Pál Kórház felkészült a fokozott feladatellátásra.

Az Almási Balogh Pál Kórház tájékoztatása szerint az összesen 340 kórházi ágy ötven százalékát sikerült felszabadítani. Így az intézmény felkészült a járvány kapcsán érkező betegek fogadására.

Az EMMI sajtóosztálya azt is közölte, hogy a tömeges megbetegedések valamennyiünktől együttműködést követelnek. Azoktól a családoktól is, ahol a betegek otthonápolása megoldható.

forrás: ozd.hu

Hozzászólás