Home Hírek Bölcsődei ügyelet is indul Ózdon

Bölcsődei ügyelet is indul Ózdon

546

Az óvodai ügyelet mellett most a bölcsődei ügyelet is elindul Ózdon – derül ki Janiczak Dávid polgármester közösségi médiában közzétett posztjából.

A városvezetés már a múlthéten elkezdte a bölcsődei ügyelet rendszerének kidolgozását a helyi igények felmerülése miatt, ma pedig az ezt elrendelő kormányrendelet is megjelent.

A polgármester posztjából kiderül, hogy mától telefonon fogják keresni felmérés céljából azokat a kisgyermekes szülőket, akik élni szeretnének a bölcsődei ügyelettel.

Az ügyelet csütörtökön, április 30-án indul el.

A szolgáltatás a Katona József úti intézményben lesz elérhető, ahol 30 gyermeket tudnak ellátni, indokolt esetben.

A jogszabályok értelmében 5 fős csoportokban, reggel 5 és délután 5 között vigyáznak majd a gyermekekre. Az általános intézményi feladatokat ellátó személyek mellett 12 óvónő és 3 bölcsődei dajka fog dolgozni látja el a gyerekeket.

Emellett konyhát is működtetnek majd.

A polgármester írásában arra hívja fel a figyelmet, hogy az ügyeletet a veszélyhelyzet okozta nehézségek enyhítésére szervezték, ezért azok vegyék igénybe, akik valóban nem tudják megoldani más módon a gyermekük felügyeletét.

Az indokoltság felméréséhez munkáltatói igazolás szükséges, két szülő esetén mindkettőjüktől bekérik majd a dokumentumot.

Hozzászólás