Home Hírek Csökken a köznevelési és kulturális ágazatban dolgozók munkaideje és bére

Csökken a köznevelési és kulturális ágazatban dolgozók munkaideje és bére

525
Fotó: Janiczak Dávid / Facebook

Csökkentik a köznevelési és kulturális ágazatban dolgozók munkaidejét és bérét. Jelentette be Janiczak Dávid, polgármester közösségi oldalán. Hozzátette: erre az intézkedésre azért volt szükség, mivel a koronavírus-járvány terjedése következtében várható nemzetgazdasági hatások Ózd városát is nehéz helyzetbe hozták. Emellett pedig a kormány részéről meghozott döntések is bevételkieséseket okoztak – írja az ozd.hu.

Ennek köszönhetően a helyi köznevelési és kulturális ágazatban a dolgozók szerződését közös megegyezéssel 6 órásra változtatják, illetve a szokásos munkavégzés hiányának ellenére bérük 75%-át kapják meg a veszélyhelyzet ideje alatt. A sport ágazatban is változások léptek életbe a korlátozások kezdete óta. Ott a minimálisan szükséges személyzeten kívül három hónapra szüneteltették a munkavállalói szerződéseket.

Az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. igazgatója pedig önként kérte bére 50%-os csökkentését. Janiczak Dávid azt írta: a veszélyhelyzet elmúltát követően is számítanak dolgozóikra, és bíznak benne, hogy az élet mielőbb visszatérhet a régi kerékvágásba.

forrás: ozd.hu

Hozzászólás