Home Hírek Élelmiszercsomaggal támogatja a rászorulókat a Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Élelmiszercsomaggal támogatja a rászorulókat a Roma Nemzetiségi Önkormányzat

1448

A rászorulókat támogatja az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat. A testület tagjai nemcsak roma emberekhez, hanem halmozottan hátrányos helyzetűekhez és egyedülálló szülőkhöz is megpróbálják eljuttatni a tartós élelmiszert tartalmazó pakkokat. A kezdeményezésnek köszönhetően eddig körülbelül 250 családnak tudtak segíteni – írja az ozd.hu.

A veszélyhelyzet kezdete óta szinte minden szervezet és az önkormányzat is próbál segíteni a városban élőknek. Az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzatának testülete is egy kezdeményezéssel állt elő. Ennek köszönhetően a képviselők és helyi vállalkozók segítségével összegyűjtött adományokból állítottak össze csomagokat. Ezek többek között olyan tartós élelmiszerekből álltak össze, mint például tészta, olaj, liszt, rizs, illetve sima és melegíthető konzerv.

„Én úgy gondolom, hogy a krízishelyzetben mindenféleképpen kell, hogy segítsünk. Nemcsak roma embereken, hanem halmozottan hátrányos embereken is, főként időskorúakon és a gyermeküket egyedül nevelő szülőkön próbálunk segíteni. Sajnos az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat költségvetése nem biztosított túl sok lehetőséget arra, hogy minél nagyobb létszámú emberen tudjunk segíteni, ezért jött az ötlet a kisebbségi önkormányzat testülete részéről, hogy keressünk fel vállalkozókat, akik hozzáállnak ennek az adakozásnak a megvalósításához” – mondta a lapnak Váradi József, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A kezdeményezéshez számos képviselő és helyi vállalkozó is csatlakozott, és segített valamilyen formában. A szervezők létrehoztak egy önkéntes csapatot, akik bejárva a településrészeket felmérik azt, hogy mely családoknak van a legnagyobb szükségük a csomagokra. A rászorulók szinte kivétel nélkül örültek ezeknek, emellett elmondták, hogy folyamatosan próbálnak védekezni a vírus ellen.

A roma önkormányzat megpróbál az egész város területére eljutni az adományokkal, így például Somsályra, Hódoscsépányra, Kiserdőaljára, Bánszállásra, Táblába és Velencébe is jut belőlük. A kezdeményezésnek köszönhetően eddig körülbelül 250 családnak tudtak segíteni. Emellett szeretnék, hogy minél többekhez eljusson a segítség, ezért folyamatosan várják a felajánlásokat.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás