Home Hírek Elérte a kétmilliót a fertőzöttek száma a világon

Elérte a kétmilliót a fertőzöttek száma a világon

591
Forrás: index.hu

A worldometers.info oldal adatbázisából kiderül, hogy

elérte a kétmilliót a koronavírussal fertőzött betegek száma a világon.

Az elhunytak száma pedig: 126760.

2020. április 15-ére már szinte a világ összes országában megjelent a Covid-19-nek elkeresztelt, de a közbeszédben koronavírus-fertőzésként elterjedt járvány.

Mostanra már nem Kína a legfertőzöttebb ország, hanem Európa és az Egyesült Államok váltak az új gócpontokká. A legtöbben az Egyesült Államokban vesztették életüket a vírus miatt, már 25 ezernél is több az áldozatok száma, és több mint hatszázezer fertőzöttet regisztráltak az országban. New York államban a legsúlyosabb a helyzet, ott kétszázezernél is több beteget tartanak nyilván, az elhunytak száma pedig hétezer fölött van.

Európában Spanyolország a legfertőzöttebb ország, itt 172 ezernél több beteget regisztráltak a betegséggel, aminek szövődményeibe több mint 17 ezren haltak bele. Ennél is több áldozatot követelt a vírus Olaszországban, ahol 162 488 betegből 21 067 hunyt el.

A koronavírus-járvány március 4-én érte el Magyarországot, az első regisztrált fertőzött egy itt tanuló iráni egyetemista volt. Az első haláleset március 15-én történt, egy 75 éves férfi vesztette életét. 

forrás: index.hu

Hozzászólás