Home Hírek Járdákat és parkolókat építenek Ózd több pontján

Járdákat és parkolókat építenek Ózd több pontján

462

Járdákat, parkolókat építenek az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói a város több pontján is. A munkák nagy részét már a tavasz beálltával megkezdték, így sok azok közül már a befejező szakaszához érkezett. Jelenleg az Újváros téren, és a városközpontban dolgoznak a munkagépek – írja az ozd.hu.

Járdalapokkal kirakott gyalogos útszakasz munkálatait fejezték be a napokban. A járókelők által korábban már kitaposott, parkon átvezető ösvény a Bolyki főút, Lehel vezér út kereszteződésétől a Bibó István úti lakóépületekig vezet. Az „Ahol járnak, oda járda épül” elnevezésű program lakossági igényeket elégít ki.

A városnak ezen a részén hasonló gyalogjárda már korábban is épült a Kézenfogva Gondozóház mellett, de hasonlót alakítottak ki az Újváros tér központjánál is. Az itt folyó munkák ezen kívül a gépjárműveket is érintik.

„Ami hosszú távú tervben van, az a parkolóhelyeknek a bővítése, újaknak a kialakítása. De a legfontosabb, hogy a jelenlegi parkolóknál legyen egyfajta rendezett kép, hiszen sok esetben a szabálytalanul parkolók több helyet is elfoglalnak. Ebbe elválasztó sávok felfestésével igyekszünk orvosolni ezt a problémát, hogy egyrészt egy rendezettebb kép legyen, másrészt pedig jobban elférjenek az autó tulajdonosok” – emelte ki a lapnak Farkas Péter Barnabás, alpolgármester, területi képviselő.

A felfestett elválasztó sávoknak köszönhetően az autóval közlekedők remélhetőleg a szabályoknak megfelelően parkolnak majd le gépjárműveikkel. Az egymásra figyelés ugyanis ezen a téren is fontos. Az Újváros téren jelenleg új salakos parkolóhelyek kialakításán dolgoznak az ÓVI dolgozói.

„Jelenleg a Startmunka Program keretében két parkolót építünk. Az egyiket itt a Bihari kertben. Itt egy huszonkét állásos salakos parkoló lesz, és most folyik az aszfaltozása a Vasvár út 33. melletti parkolónak. Az nem új parkoló, csak új aszfaltréteggel lesz ellátva” – nyilatkozta a lapnak Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A munkák nem állnak meg, hiszen összesen tizenhárom parkoló kialakítását tervezték, amiből négy az elkövetkező napokban, hetekben készül el. A kialakult járványügyi helyzet miatti anyagi átcsoportosítás azonban nagyban befolyásolhatja azt, hogy mi valósulhat meg a jövőben. A legnagyobb hangsúly ugyanis jelenleg a járvány elleni védekezésen, és a tartalékképzésen van.

forrás: ozd.hu

Hozzászólás