Home Hírek Ne utazzanak Szilvásváradra az ünnepek alatt

Ne utazzanak Szilvásváradra az ünnepek alatt

333

Ne utazzanak Szilvásváradra az ünnepek alatt a kirándulni szándékozók. Ezt kéri Szilvásvárad polgármestere, Szaniszló László. Az ózdiak által is előszeretettel látogatott településen ebben az időszakban jellemzően nagyon megugrik a turisták és kirándulók száma. A jelenlegi helyzetben azonban valamennyiünk érdeke a járvány terjedésének megelőzése – írja az ozd.hu.

Szilvásvárad honlapjára és közösségi oldalára is felkerült az a tájékoztató, amelyben Szaniszló László, a település polgármestere fordul azokhoz, akik ide szeretnének kirándulni. Ebben azt kéri, hogy ők az ünnepek alatt inkább maradjanak távol, és e célból inkább lakóhelyük környékét részesítsék előnyben. Az intézkedésekre a helyi lakosság, illetve az odalátogatók érdekében van szükség.

„Szilvásvárad község önkormányzata képviseletében olyan döntéseket hoztunk, amellyel megpróbáljuk megakadályozni, hogy a minden évben húsvétkor szokásos emberáradat elinduljon településünkön. Ennek érdekében április 10-től április 14-ig lezárásra kerül az összes önkormányzati parkoló. Felhívnám minden településre érkezőnk figyelmét, hogy a parkolókon kívül Szilvásváradon az utcákban tilos a megállás egyébként is” – mondta a lapnak Szaniszló László, Szilvásvárad polgármestere.

Az Egererdő Zrt. is lezárja parkolóit a településen, a Szalajka utcában pedig a forgalom korlátozására lehet számítani. Ezen kívül valamennyi fontos szolgáltatás működése szünetel, így a kisvasút sem jár majd. Nincsenek nyitva a múzeumok, és a Millenniumi kilátó sem látogatható. A turisztikai attrakciók, mint a bobpálya, a Kalandpark, vagy a pisztrángsütöde igénybevétele sem lehetséges. A híres lipicai ménesben sem gyönyörködhetünk, mivel annak látogatását a szilvásváradi Állami Ménesgazdaság korlátozta. A helyi szállásadók életére is komoly befolyással van a koronavírus járvány, és az annak kapcsán bevezetett szigorító intézkedések. Ez természetesen a foglalások számán is érezhető.

„A hosszú hétvége, illetve a húsvét mindig telt házzal megy, de a vendégek ez esetben kérték az áthelyezését a szállásnak, illetve az időpontját a foglalásnak. Az előleget természetesen benn tartottuk, és későbbi időpontra módosítanak majd” – nyilatkozta a lapnak Szilák Gabriella, a Rózsa Apartmanok tulajdonosa.

Az erdők látogatása az Egererdő Zrt. tájékoztatása szerint nincs tiltva, így a turistautak, a parkerdők és az erdei tanösvények továbbra is látogathatók. Azonban ez esetben is kerülni kell a csoportos jelenlétet, a személyközi távolságtartásra pedig itt is ügyelni kell. A rendőrség és a közterület-felügyelet egyébként megerősített szolgálattal lesz jelen a településen, akik intézkedéseket is foganatosíthatnak a korlátozások megszegői ellen.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás