Home Hírek Teszt jelleggel megnyitják az ózdi piacot

Teszt jelleggel megnyitják az ózdi piacot

1461
Kép: Janiczak Dávid / Facebook

A Városi Piac élelmiszerpiac részlegét (zöldséges piac, piaccsarnok, termelői piac, füstölt húsos pavilonok) teszt jelleggel, egyelőre egy napra, április 25-e szombatra megnyitjukírja Facebookon közzétett posztjában Janiczak Dávid, Ózd város polgármestere.

A posztból kiderül, hogy az esetleges újra nyitás feltétele, alapja lesz ez az egy napos teszt üzem, melyet alaposan ki fognak értékelni.

A ruháspiac továbbra is zárva tart, valamint nem nyithatnak meg a büféjellegű étkeztetést biztosító árusok sem a fokozott veszély miatt (pecsenyés, büféautók, büféhelyiségek).

A polgármester azt írja, hogy aki ezt a bevásárlási formát választja, az alábbi szabályok szigorú betartása mellett teheti meg:

• Egy háztartásból 1 fő vehet részt a piac területén történő bevásárlásban
• 9 óráig kizárólag 65 év felettiek vehetik igénybe,
• 9 óra után kizárólag 65 éven aluliak vehetik igénybe
• A piac használata csak saját felelősségre engedélyezett
• Lehetőleg maszkban, kendőben, a légző nyílások teljes eltakarásával látogassák az árusító standokat és ha van rá mód, viseljenek gumikesztyűt
• Az árusok számára orrot és szájat takaró maszk és kesztyű folyamatos és teljes viselése kötelező a piac területén való tartózkodás ideje alatt. Aki elmulasztja, illetve ezen szabályokat megszegi, az árusítást nem kezdheti meg, illetve a további árusítását megakadályozzuk, valamint kizárásra kerül az árusítás alól a veszélyhelyzet végéig.
• A standok előtti vásárlók min 2m távolságot kell tartsanak egymástól, ennek betartatása az árus felelőssége. Aki elmulasztja, illetve ezen szabályokat megszegi, az árusítást nem kezdheti meg, illetve a további árusítását megakadályozzuk, valamint az árusítás alól kizárásra kerül a veszélyhelyzet végéig.

A polgármester azzal indokolta a döntését, hogy az elmúlt időben sokak kértek, többféle módon, hogy nyissák meg a piacot, amelyet továbbra sem tart jó ötletnek, azonban az áruházakban történő bevásárlási szokásokat és az ottani jelentős korlátozások hiányát figyelve, talán nagyobb biztonságban lehetnek szabad téren – írja.

Hozzászólás