Home Hírek AZ EGYENES ÚT A LEGRÖVIDEBB! – LEHETNE…

AZ EGYENES ÚT A LEGRÖVIDEBB! – LEHETNE…

461
Fotó: Janiczak Dávid / Facebook

Bár az elmúlt időszakban több ügy mentén úgy látszott, béke jobbot nyújtott egymásnak az ózdi városvezetés és az ellenzék, a polgármester mai Facebook bejegyzése láttán elbizonytalanodtuk….

Janiczak Dávid mai posztjában arról ír, hogy a

Mogyorósvölgyi Óvoda megnyitásával kapcsolatban a „szereplők” nem a hivatalos, nem a legkézenfekvőbb és legkevésbé sem a békés, konstruktív utat választották. 

Történt ugyanis – a bejegyzés szerint-, hogy telefonhívást kapott az Hír TV-től, akik arról érdeklődtek, hogy mi lesz a fentebb jelzett óvoda nyitásával kapcsolatban, a szülői petíció nyomán.

Érdekes, hogy az Hír TV honnan szerezhetett információt a petícióról, hiszen az, a sajtóorgánum hívása előtt 19 perccel érkezett a polgármester postaládájába.

Hogy miért a város első emberének írtak és nem az intézményvezetőnek, ez is rejtély. Ahogyan az is további kérdéseket vet fel, hogy miközben

az igényfelmérés során hárman jelezték, hogy gyermeket vinnének az óvodába, a petíciót többen aláírták, mint a teljes gyermeklétszám.

Fotó: Janiczak Dávid / Facebook

Az óvodák bezárásáról szóló intézkedést egyébként május 25-én, vagyis 3 nappal ez előtt Janiczak már visszavonta. A Mogyorósvölgyi intézmény azért nem nyitott meg, mert csupán 3 fő jelezte hivatalosan, hogy igényt tartana gyermeke ellátására. Ez a létszám nem indokolta egy teljes intézmény újra indítását, így az intézményvezető asszony úgy döntött, hogy ezeket a gyermekeket a Nemzetőr úti óvodába irányítja, mely egyébként is nyitva tartott.

Na de vissza az eseményekhez. A polgármester által közzétett dokumentumok szerint 11.01-kor kapta meg az első hivatalos jelzést, hogy az óvoda nyitva tartását kérik a szülők (többen, mint amennyi gyermek jár az intézménybe). Janiczak felvette a kapcsolatot az intézményvezetővel és intézkedett, hogy az óvodát megnyissák. Az ügy lezárását követően a polgármester tájékoztatta Csuzda Gábor képviselő- és ellenzéki frakcióvezető urat is, hogy a problémát megnyugtató módon kezelte, az óvoda kinyit. A frakcióvezető viszont elmondta, hogy ő már értesítette a sajtót. 11.20-kor befutott az Hír TV megkeresése. Így kerülhetett be -egy addigra már megoldott üggyel- Ózd újra az országos sajtóba, negatív hírrel.

Fotó: Janiczak Dávid / Facebook

Janiczak Dávid portálunknak kérdéseire válaszolva elmondta:

“Bevett gyakorlat, hogy ha az óvodában vannak gondok, a szülők elsőként az óvónőt, jelen esetben az intézményvezetőt keresik meg. Nem értem, hogy most miért nem ez történt. A gyors ügyintézést mutatja, hogy a levél beérkezését követő 20 percben orvosoltuk a problémát, de úgy látszik ennyi türelem sincs egy városvezetővel szemben. Nem foglalkozom azzal, hogy ki értesítette az Hír TV-t, hiszen a szülőknek joguk van a nyilvánossághoz, vagy bármelyik képviselőhöz fordulni. Ez utóbbi esetben, ha esetleg Csuzda úrtól kértek segítséget, az is rendben van, – hiszen képviselő testületi tag – de az már annyira nem korrekt, hogy ha így volt, ő nem az intézményvezetővel konzultált, nem engem keresett, hanem a sajtó tájékoztatásával foglalkozott. A szülőket sem értem, hogy ha hárman jelzik igényüket, hogyan lesz a petíción hirtelen ennyi név? 

Politikai ügyet csinálni egy óvoda újra nyitásáról nem célravezető akkor, amikor hivatalosan 3 gyermeket érint és számukra van alternatíva. A várost mondvacsinált ügyekkel lejáratni szintén nem az. A szükséges következtetések levontam, az ügyet részemről lezártnak, az óvodát megnyitottnak tekintem. “

Hozzászólás