Home Hírek Hamarosan nyit az ózdi strand

Hamarosan nyit az ózdi strand

981

Már töltik a medencéket az ózdi strandon, és a vízmintát is hamarosan ellenőrzik. A járványügyi helyzet enyhülésének köszönhetően a Ózdi Sport- és Élményközpont szabadtéri létesítménye a tervek szerint június közepén nyithat. Azonban a fürdőzés közben fontos lesz betartani a megfelelő távolságot és létszámlimitet is előír a rendelet – írja az ozd.hu.

Egészen április végéig úgy nézett ki, hogy a strandok és fürdők nem nyithatnak ki a veszélyhelyzet miatt. A járványügyi állapot enyhülésének köszönhetően azonban már látogathatóak ezek a létesítmények. Az ózdi strand területén május elején kezdődtek meg a munkálatok annak érdekében, hogy az minél hamarabb megnyithasson. A tervek szerint ez a dátum június közepe lesz.

„A külső munkálatok nagyjából már kész vannak, a padok és a betonrészek is át vannak már festve. Lent a gépházban már teljes mértékben kész vagyunk, úgyhogy el is kezdtük a medencéket tölteni. Előreláthatólag ma, vagy a pénteki napon befejezzük a töltést, és jövő hét keddre kértünk egy vízmintát. Amint megjönnek, ami előreláthatólag tíz nap, mivel egy legionella mérést is kell végezni, és ha minden rendben és az ÁNTSZ is rábólint, akkor június 13-a környékén nyithat a strand” – mondta Losonczi László, az Ózdi Sport- és Élményközpont műszaki vezetője.

A szokásos munkálatokon kívül, amit minden évben szükséges megcsinálni, még számos más újítást végeztek. A medencetestet a festésen kívül egy védőfólia réteggel látták el, illetve a csúszda felületét is újrafújják. A nyitást követően az Ózdi Sport- és Élményközpont munkatársainak számos szabálynak kell majd megfelelniük. Ilyen lesz például a kézfertőtlenítők kihelyezése, vagy a víz magasabb vegyszerezési aránya is.

„A kormányhivatal idén sokkal szigorúbb szabályzásokat vezetett be a közfürdők üzemeltetőinek. A létszámlimit szerint naponta 1400 ember jöhet be a strandfürdő területére, viszont a vízfelület kisebb ennél, így ott a létszámlimitet erősen be kell tartani, ez még az ÁNTSZ-el egyeztetve lesz, és ennek megfelelően fogják használni a fürdőző vendégek a medencéket” – nyilatkozta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője.

Előreláthatólag a nagy medencében 175 ember tartózkodhat egyszerre, illetve a kisebbekben is csak annyi, hogy a megfelelő távolságot be tudják tartani. A strand melletti büféknél is már javában végzik a karbantartási munkálatokat, így azok is időben meg fognak nyitni. A létesítmény területén a külső szabadtéri táborok meg lesznek tartva, illetve ha enyhülnek a szabályozások, nagyobb rendezvényeket is szeretnének rendezni.

forrás: ozd.hu

Hozzászólás