Home Hírek Kerítést építenek és betonelemeket gyártanak az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál

Kerítést építenek és betonelemeket gyártanak az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál

733

Kerítést építenek és betonelemeket gyártanak az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál. A munkálatokra a pénzügyi keretet egyrészt a hosszú távú közfoglalkoztatási program biztosítja, míg a fennmaradó összeget a roma önkormányzat saját forrásból teszi hozzá. A József Attila úti ifjúsági park munkálatai véget értek, ott már csak az utógondozás szükséges – írja az ozd.hu.

Betont kevernek a dolgozók az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat épületének udvarán. Már az új helyen, vagyis az Újtelep 1. szám alatt. Sok a feladat erre az évre, a megvalósításra pedig a hosszú távú közfoglalkoztatási program ad lehetőséget. Március elseje óta, tizenkét fővel folynak a munkálatok, főleg a kisebbségi önkormányzat székhelyén. Az udvaron most például betonelemeket gyártanak, ez a folyamat jelenleg a tesztelés időszakát éli.

„A gyártási folyamatnak az anyagi költsége a hosszú távú közfoglalkoztatási program dologi kiadásából valósul meg, egy része, a többi a kisebbségi önkormányzat költségvetéséből” – mondta a lapnak Váradi József, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A vízelvezetőkhöz használatos elemek öntőformáit és a betonvibrátort utóbbi forrásból szerezték be. Emellett azonban más munkálatok is folynak. Mintegy hetven méter hosszúságban, két méter magasságban építenek kerítést bontott téglából. Ennek egy része már elkészült, legalábbis ami a felrakást illeti, de az épület majdnem minden oldalára ilyen határolót terveznek. Amint elkészül, be is vakolják majd.

„Ezen kívül még ott van az ifjúsági parkunk, a József Attila úti volt telephely mellett, azt kulturális célra használjuk. Ott megy a fűnyírás, az épületek készen állnak, az áram be van vezetve, a mosdó, raktári részek ott a színpad mellett megépültek, amiket szeretnénk majd használni, de jelenleg a karbantartás azon a területen is megy” – nyilatkozta a lapnak Berki Lajos, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettese, roma referens.

A hosszú távú közfoglalkoztatási program szeptember végéig tart, így közel négy és fél hónap áll még rendelkezésre a felsorolt munkák elvégzésére. Mivel a jelenlegi állás szerint augusztus tizenötödikéig semmilyen tömegrendezvényt nem lehet megtartani, így idén nyáron nem szerveznek a parkba eseményeket.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás