Home Hírek Közösségi házat alakítanak ki Somsályon

Közösségi házat alakítanak ki Somsályon

423

Közösségi házat alakítanak ki Somsályon egy régóta lakatlan, korábban családi házként funkcionáló épületből. Az ingatlan belseje viszonylag jó állapotú, viszont kívül jelentős munkálatok várnak rá és a kertjére is. A leendő közösségi házba szívesen fogadnak megunt, de még használható bútorokat, mivel az még teljesen üres – írja az ozd.hu.

Korábban lakóházként funkcionált a Rózsadomb utcai épület, az önkormányzati tulajdonú ingatlan azonban átminősítés után közösségi házként folytatja pályafutását. Összesen hozzávetőleg egy évig tart a folyamat, amelynek végén a somsályiak egy közösségi térrel lesznek gazdagabbak. Az épületet főként a helyi nyugdíjas klub veszi majd igénybe, akiknek eddig a településrészen nem volt lehetőségük ilyen körülmények között találkozni.

„Mivel nagyon jó kapcsolatot ápoltunk a susai, uraji nyugdíjas klubbal, illetve a helyi területi képviselővel, Tartó Lajossal nagyon jó volt a kapcsolatunk, így általában Urajon a művelődési házban rendeztük meg az összejöveteleinket. Általában egy évben háromszor-négyszer tartunk egy szalonnasütéssel, névnapi köszöntőkkel egybekötött táncos, úgymond bulizós összejövetelt, amire ez a ház tökéletesen meg fog felelni, és nagyon örülünk neki, hogy lesz már egy ilyen” – nyilatkozta a lapnak Acsay-Szűcs Gabriella, a Somsályi Lakótelepi Nyugdíjasok Klubjának egyik vezetője.

Az épület belülről viszonylag jó állapotú, de néhány változtatás tervbe van véve. Egy falat kivennének, hogy nagyobb teret kapjanak, ahol többen is elférnek, valamint kialakítanának egy konyhát és egy tanulószobát is. Bevezetnék az internetet is, így utóbbi helyiséget akár tanulás, akár online ügyintézés céljából is igénybe vehetnék a rászoruló somsályiak.

„Nagyon sok munka vár ránk. Egyrészt amiatt, mert üres az épület, tehát várunk felajánlásokat, asztalokat, székeket, lámpát, függönyt, bármit, ami otthon már felesleges, de jó állapotú, azt szívesen látjuk ebben a közösségi házban, valamint külső megújulásra is szükség van. A lábazatot mindenképpen meg kell csinálnunk, de ha ezzel kész vagyunk, akkor működhet gyakorlatilag a somsályi közösségi ház” – mondta a lapnak Fidrus Péter, területi képviselő.

Várhatóan ősszel vehetik igénybe a helyiek először a közösségi teret, amelynek kertjében szalonnasütőt és játszóteret is építenének. Az Ózdi Művelődési Intézmények fenntartásában álló ingatlant a Tradíció és Haladás Alapítvány által elkülönített forrásból újítják majd fel.

forrás: ozd.hu

Hozzászólás