Home Hírek Madáretetőket, különböző padokat, szeméttárolókat gyártanak az ÓVI-ban

Madáretetőket, különböző padokat, szeméttárolókat gyártanak az ÓVI-ban

431

Jól halad a munka az Ózdi Városüzemeltető Intézmény asztalos műhelyében. A dolgozók többféle faterméket készítenek. Madáretetőket, különböző padokat, szeméttárolókat gyártanak a Zrínyi úti telephelyen, amelyek a város közterületein foglalják el végleges helyüket. Jelenleg a Drótos- tetőn megrongált kapu elemeit igyekeznek felújítani az ott dolgozók – írja az ozd.hu.

Három fából készült madáretetőt is kihelyeztek a napokban az Újváros tér környékére. Amennyiben lakossági igény mutatkozik rá a város egyéb területeire is kiraknak hasonlókat. Ezeket akár örökbe is fogadhatják a környéken élők, vagyis lehetőségük van rá, hogy élelemmel töltsék fel a kis lakóknak kedvezve.

A fából készült termékeket az Ózdi Városüzemeltető Intézmény asztalos műhelyében gyártják Zrínyi úti telephelyükön. Az egyes darabokból tartalékkal is rendelkeznek. Szomora Lajos huszonhét éve erősíti az Ózdi Városüzemeltető Intézmény csapatát, és hat éve egyengeti az asztalosüzemben dolgozók munkáját. Azt mondja, mindig igyekeznek az aktuális igényeket kielégíteni, de szomorúan tapasztalja, hogy vannak, akik nem becsülik meg munkájukat.

„Ebben az évben, padok, asztalok, rönkpadok készítését tűztük ki célul. Drótos-tetőn megrongáltak egy nagy kaput, és annak a felújítását végezzük. Festését, gyalulását. Szemeteseket is készítünk, és persze ami jön közben és szólnak” – mondta a lapnak Szomora Lajos, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény művezetője.

A faanyag feldolgozásához megfelelő gépparkkal rendelkeznek. Nyolc ember végzi a szükséges feladatokat. Az asztalokon, rönkpadokon kívül virágládákat is csinálnak, valamint szinte mindent, amellyel Ózd közterületein találkozhatunk. Janiczak Dávid, városunk polgármestere is megtekintette az ott folyó munkát, és elismerően nyilatkozott az üzemben zajló folyamatokról.

„Igyekeznek ezeket úgymond „vandál biztosan” megcsinálni, de sajnos ez nem mindig sikerül. Én arra biztatnék mindenkit, hogy azokat az értékeket, amit az itt dolgozók elkészítenek és kihelyezünk a közterületre, azokat óvjuk, vigyázzuk, hiszen a mi kényelmünket és városunk élhetőségét szolgálják. Becsüljük meg azt a munkát, amit a dolgos emberek a saját két kezükkel végeznek itt” – hangsúlyozta a lapnak Janiczak Dávid, polgármester.

Az itt tevékenykedő munkások igyekeznek otthonos körülményeket teremteni a telepen. A betonüzem és az asztalos műhely külön címerrel is büszkélkedhet. A szimbólum tervezése és kivitelezése egy itt dolgozó keze munkáját dicséri, akit mindenki csak Laci bácsiként emleget. Rendszerint ő végzi azokat a feladatokat, amelyeket apró precíz mozdulatokkal kell készíteni, mint például az útba igazító táblák gyártása is.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás