Home Hírek Már folyamatosan vágják a füvet az ÓVI munkatársai

Már folyamatosan vágják a füvet az ÓVI munkatársai

452

Már vágják a füvet az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai. A folyamatban a frekventált részek élveznek előnyt a peremkerületekkel szemben. Az intézmény ebben az évben is alvállalkozók segítségét kérte a gyorsabb haladás érdekében, a munkaerőhiány pedig továbbra is nehézségek elé állítja őket. Az egyes területeket érintően nem elég egyszer elvégezni a fűnyírást. Vannak olyan városrészek, ahová 10-12 alkalommal is visszatérnek a dolgozók. A munkálatok kora őszig tartanak majd – írja az ozd.hu.

Nemcsak az autók motorjától, hanem munkagépek zajától is hangos volt a Gyújtói körforgalom és környéke. Idén az Ózdi Városüzemeltető Intézmény már áprilisban elkezdte a fűnyírást, különös figyelmet fordítva a központi helyszínekre. A lakosság igényeinek kielégítése mellett ez a cégnek is az egyik fő feladata. Ezen a területen már harmadszor látják el ezeket a munkálatokat, és folyamatosan haladnak a peremkerületek felé. Bóta József elmondta, hogy a munkaerőhiány évről-évre problémát okoz számukra, de lehetőségeikhez mérten igyekeznek a legoptimálisabban megoldani a helyzetet.

„Egyre inkább probléma a humánerőforrás kérdése. Az emberhiány, illetve a szakemberhiány nagy gondot jelent. Ehhez rendeljük hozzá a gépparkot, ami a meglévő létszámhoz elegendő a mostani helyzetben. A fűnyírásba be kell hogy segítsenek külső vállalkozók is, tehát ki vannak adva a területrészek, mind belterület, mind peremkerület tekintetében” – nyilatkozta a lapnak Bóta József, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény parkfenntartási művezetője.

Többek között tologatós fűnyírókkal, nagy teljesítményű fűkaszákkal, szegélyvágókkal és kis traktorral is rendelkeznek.

Tegnap a parkfenntartási csoport néhány tagja a nagyparkoló környékén tevékenykedett. Városunkban 1 millió 300 ezer négyzetméternyi zöld terület található, egy-egy idényben a frekventáltabb részekre tíz, tizenkét alkalommal is visszatérnek az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói.

Ezen a helyen most csupán négyen végzik a munkát, összesen pedig 17 emberrel kell gazdálkodniuk ebben a tekintetben. A fűnyírás azonban csak a folyamat egy része, az ÓVI munkatársainak azt megelőzően is el kell látniuk bizonyos teendőket. Megfelelő ütemterv szerint kidolgozva ugyanis először a köztisztasági csoport munkatársai nézik át az egyes területeket nagyobb kövek, illetve egyéb törmelékek után kutatva. Ha nem távolítják el ezeket problémák adódhatnak, és az eszköz meghibásodását is okozhatja. A folyamat közben az autók épségét pedig nagy méretű fólia kitartásával óvják. A levágott fű útja a komposztáló telepre vezet, ahol újrahasznosítják.

forrás: ozd.hu

Hozzászólás