Home Hírek Szépkorút köszöntöttek otthonában

Szépkorút köszöntöttek otthonában

410

Otthonának udvarán, szűk körben köszöntötték a kilencvenéves Sebők Ferencnét Susán. A védekezés jegyében az emléklapot, a virágot és a tortát is maszkban adták át neki. Klára néni sokat beszélgetett a polgármesterrel és a településrész képviselőjével is, és azt is elárulta, hogy szerinte mi a hosszú élet titka – írja az ozd.hu.

Eredetileg hatvan-hetven fős meglepetésbulira készültek, azonban most csak szűk családi körben ünnepelték meg Sebők Ferencné kilencvenedik születésnapját Susán. A polgármester és a településrész képviselője virágcsokrot és egy emléklapot nyújtott át Klára néninek a nem mindennapi alkalomból. A védekezés jegyében otthona udvarán köszöntötték fel, betartva az egymástól való ajánlott távolságot. Sebők Ferencné 18 éve lakik Susán, és igen aktív közösségi életet él. Csák Árpád 2014-ben találkozott vele először.

„Akkor is, és a mai napig is szellemileg nagyon friss, nagyon ott van a topon. Mindig meg kell hallgatni, mindig jó dolgokat mond, érdemes odafigyelni rá, és az összes többi idősre is” – mondta a lapnak Csák Árpád, területi képviselő.

Természetesen a pezsgő és a köszöntő, illetve a torta sem maradhatott el.

Klára néni sokat beszélgetett a polgármesterrel és a terület képviselőjével is, így kiderült, hogy öt fiútestvér mellett ő volt az egyedüli lány, és csak ő, a legidősebb gyermek él már hatuk közül. Van viszont öt dédunokája, és szerencsére jó egészségnek örvend. Ahogy mondta, gyógyszert csak azért szed, mert azt ilyenkor már kell, de kórházban például csak látogatóban járt, azt is elárulta, hogy mi a hosszú élet titka.

„Sokat kell dolgozni, mozogni, vidáman kell élni, el kell fogadni a sorsunkat. Hát ez az élet titka. Szeretni kell az embereket, szeretni kell egymást szerintem. Az biztos, hogy én boldog vagyok, jó családom van” – nyilatkozta a lapnak Sebők Ferencné.

Két gyermeke, Ilona és Ferenc révén a dédunokákkal együtt már tizenhét fős a szűk család, aminek tagjai gondját viselik, mindenben segítik. Úgy fogalmazott: elszaporodtunk.

 

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás