Home Hírek Új vezetők az ÓVI és az ÓTSZEGYII élén

Új vezetők az ÓVI és az ÓTSZEGYII élén

1373

Új igazgatók kaptak megbízást az elmúlt napokban. Az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény élére Bányai Zsuzsanna került. Az Ózdi Városüzemeltető Intézményt pedig továbbra is Molnár Gábor irányítja, de már nem megbízottként. A szakemberek egyébként évek óta az adott területeken tevékenykednek, így nem lesz számukra ismeretlen a feladat – írja az ozd.hu.

Május 1-jén közösségi oldalán jelentette be városunk polgármestere, hogy új igazgató kerül az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény élére. Janiczak Dávid szerint nem lesz ismeretlen számára a feladat, hiszen korábban is az intézményhez tartozó ágazatok egyikét vezette. A kialakult helyzet miatt a döntést is a megszokottól eltérően hozták meg.

„Nem gondolta még az önkormányzat, mikor meghirdette a pályázatokat, hogy veszélyhelyzet kerül kihirdetésre. Így az Ózd és Térsége Többcélú Társulás kihirdette az ÓTSZEGYII vezetői pályázatát, melynek az elbírálási határideje április 30-a volt. Az elbírásláshoz én minden kistérségi polgármesternek a döntését, javaslatát bekértem. Bár hivatalosan egy személyben dönt ilyenkor a vezető. Az egybehangzó vélemények, tehát 16 polgármesterből 15 szavazott Bányai Zsuzsára, így megerősítettek abban, hogy ő legyen az intézmény vezetője” – mondta a lapnak Janiczak Dávid, polgármester.

Bányai Zsuzsanna május 1-jétől tölti be az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatói posztját. Már hosszú évek óta dolgozik a szférában.

„Az elődeim, az előző igazgatók munkatempóját igyekszem felvenni, és átlátni az intézményrendszert. Elsődleges feladat, hogy megismerjenek a dolgozók, noha sokan már ismernek, de szeretnék rövid időn belül mindenkihez eljutni. Ezáltal a munkájukat és a nehézségeiket megismerni, hogy utána a megfelelő válaszokat megadhassa az intézményrendszer ezekre a problémákra” – emelte ki a lapnak Bányai Zsuzsanna, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatója.

Szintén az elmúlt időszak döntéseinek nyomán kerül új vezető az Ózdi Városüzemeltető Intézmény élére is. Molnár Gábor június 1-ig megbízott igazgatóként tevékenykedik. A szakember évek óta a cégnél dolgozik, és ez idő alatt több területen is vállalt már vezetői szerepet.

„Lényeges és gyökeres változásra az intézménynek nincs szüksége, hiszen már egy kialakult intézményi struktúrával rendelkezünk. Persze kisebb, apróbb változásokra van szükség. Minden egyes területen próbálunk majd változtatni, illetve racionalizálására, főleg a költséghatékonyság szempontjából, illetve folyamatosan fejlődni. Követnünk kell a jogszabályváltozásokat, így kisebb átszervezésekre lehet számítani” – fogalmazott a lapnak Molnár Gábor, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója.

Mindkét igazgató nagy kihívásként tekint a rájuk bízott feladatokra. Elmondásuk szerint mindent megtesznek a következő időszakban, hogy aktívan részt vehessenek a város lakóinak szolgálatában.

forrás: ozd.hu

Hozzászólás