Home Hírek Újra kinyitott a szabadidőpark a Drótos-tetőn és a Nagyvölgyi Állatsimogató

Újra kinyitott a szabadidőpark a Drótos-tetőn és a Nagyvölgyi Állatsimogató

2332

Újra megnyitotta kapuit a szabadidőpark a Drótos-tetőn, valamint a Nagyvölgyi Állatsimogató. A múlt heti enyhítő intézkedéseknek köszönhetően a kikapcsolódni vágyók a közel két hónapos kiesés után tehát megint látogathatják ezeket a helyeket. Az elővigyázatosság azonban fontos, hiszen a járványveszély továbbra is fennáll – írja az ozd.hu.

Folyamatosan végzik a szokásos, éves karbantartó munkálatokat a Nagyvölgyi Állatsimogatóban, hogy felkészüljenek a látogatók érkezésére. A múlt heti enyhítő intézkedések bevezetése miatt ugyanis május 4-e óta újra megnyitotta kapuit a létesítmény. A fenntartó Ózdi Városüzemeltető Intézmény nagyobb rohamra egyelőre azonban nem számít, hiszen a járvány megjelenése előtt a jelentősebb létszámú csoportok elsősorban az oktatási intézményekből érkeztek.

„Szépen, fokozatosan beindult a látogatottság. Nem nagy csoportok, de ez is a célunk, hogy kis csoportokban, családok látogassanak. Annyi a szerencse, hogy az iskolák és az óvodák még zárva vannak, így nem jönnek nagyobb csoportok. Amire nem is számítunk. Elég ez a kis csoportos látogatottság” – mondta a lapnak Gál Tamás, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény állattenyésztési irányítója.

Egyes esetekben előzetes bejelentkezés szükséges. Így például, ha valaki póni lovagolni szeretne, mindenképpen fel kell vennie a kapcsolatot a létesítmény munkatársaival. Ezen kívül azonban az állatsimogató a hét minden napján reggel nyolc órától este hatig szabadon látogatható. A Drótos-tető szabadidőpark területén is elvégezték a tavaszi munkákat, így most már itt is eltölthetjük szabadidőnket. A park nyitvatartása pedig lehetővé teszi, hogy a nap szinte bármely szakában kilátogathassunk ide.

„Nyugodtan mehetnek reggel nyolc órától este nyolc óráig, hétvégén is. Szívesen fogadunk mindenkit, betartva azon utasításokat, hogy a kellő távolságot tartsák meg, illetve, hogy a nagyobb csoportosulásokat kerüljék” – emelte ki a lapnak Csernus Noémi, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény megbízott ágazatvezetője.

A szép idő és a természet bizonyára sokakat kicsalogat majd a szabadba, így az állatsimogatóba és a szabadidőparkba is. Az ÓVI munkatársai felhívják azonban a figyelmet arra, hogy a korábban bevezetett óvintézkedéseket továbbra is be kell tartani. Így például egyes védőeszközöket, mint a szájmaszk ajánlatos ezután is viselni. A városüzemeltetés a szabályok betartásának ellenőrzésére már korábban felkérte az Ózd Városi Rendészetet, amelynek munkatársai rendszeresen felügyelik majd a területet. Amennyiben szabálytalanságot tapasztalnak, intézkedni fognak, hiszen az egészségvédelmi előírások betartása és betartatása mindannyiunk közös feladata.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás