Home Hírek A Pázmány úton is halad a csatornaberuházás

A Pázmány úton is halad a csatornaberuházás

620

Befejeződtek a hálózatépítéséi munkálatok a Pázmány úton is. Ezzel a hamarosan ezen a városrészen is megtörténhet a szennyvízcsatorna-hálózat részműszaki átadása. Fontos információ, hogy a gerincvezetékre ezen a területen sem köthetnek rá az ott élők, addig amíg arról hivatalos tájékoztatást nem kapnak az önkormányzat részéről – írja az ozd.hu.

Akárcsak a múlt héten Szentsimonban, úgy most a Pázmány úton is bejárást tartottak  a szennyvízcsatorna-hálózat projektben résztvevő szakemberek, hogy felmérjék a jelenlegi állapotokat. Ezzel a már régóta folyó munka a végéhez közeledik ezen a településrészen is.

„Itt is ugyan azokat nézzük amit az előzőekben Szentsimonban. Maga a szennyvízcsatorna-hálózat rákötését, üzemeltetését, hogy az megfelelően működjön. Itt annyiban bonyolultabb a helyzet, hogy itt a Pázmány úton a patak kereszteződési helyein műszakilag csakis házi átemelőkkel lehetett megoldani és jelenleg ezt nézzük, hogy megfelelően, terv szerint készültek-e el” – mondta a lapnak Feigl Roland, az Oviber Szinva-terv Tranzinvest Konzorcium műszaki ellenőre.

A műszaki ellenőr elmondta, hogy ezen a szakaszon a téli üzem volt a meghatározó. Azért, hogy a hidegben ne fagyjon el a szerelvény, vastag, hőszigetelt átvezetések kellettek. A mostani bejárás egyébként itt is arra szolgált, hogy fel tudják venni az esetleges hibalistát, és azt még az műszaki átadás előtt kijavíthatja a kivitelező. A többi helyreállítási munkát, azaz az útburkolati és zöldterületi részeket itt is csak később fogják ellenőrizni.

„Ez év december 31-éig kell a kivitelezőnek befejezni a beruházást, amelynek része a helyreállítási munkálatok sora is. Folyamatosan gyűjtöm a lakossági jelzéseket, én magam is bejárást tartok sokszor a körzetben, és jelzek minden felmerülő problémát a kivitelező felé, és ezt kérem a lakosság részéről is” – nyilatkozta a lapnak dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

A képviselő hozzátette, hogy ezen a területen jó az együttműködés a kivitelező cég munkatársaival, és segítőkészek is. Az egyik ház előtt például a feljáróra egy lépcsőt is építettek. A közelgő részműszaki átadás ellenére a gerincvezetékre való rákötéssel még várnia kell a lakosságnak, egészen addig, míg arról hivatalos tájékoztatást nem kapnak az önkormányzat részéről. lenére a gerincvezetékre való rákötéssel még várnia kell a lakosságnak, egészen addig, míg arról hivatalos tájékoztatást nem kapnak az önkormányzat részéről.

 

Hozzászólás