Home Hírek Folyamatosan kátyúzzák az utakat

Folyamatosan kátyúzzák az utakat

385

Folyamatosan kátyúzzák az utakat városunkban. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai egy előre meghatározott tematika szerint veszik sorra az általuk kezelt szakaszokat. Ma kora délelőtt Szennán voltak jelen a dolgozók, majd amint végeznek ezen a területen, a Béke telep felé haladnak tovább – írja az ozd.hu.

Tavaly júniusban szerte a városban több útszakasz újult meg egy erre elkülönített keretből. Régóta fennálló probléma volt a burkolat rossz állapota, így örömmel fogadták a helyiek a javítást. Most pedig a Damjanich út egy felsőbb szakaszán tevékenykedtek az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai. Dubovinszky László elmondta, hogy igyekeznek minimális idő alatt kátyúzni, hogy a lehető legkevesebb fennakadást okozzák a közlekedőknek.

„A Damjanich út alsó szakaszát a tavalyi 150 milliós felújítási keretből teljesen újraaszfaltoztuk. Épp ezért most itt a felső szakasz és a mellékutak kátyúzásával foglalkozunk. Úgy számoljuk, hogy olyan 25 tonnányi aszfalt szükséges a mellékutakra például a Bercsényire, a Nefelejcsre és a kisebb utakra” – mondta a lapnak Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A cég munkatársainak nincs könnyű dolga, ugyanis a változékony időjárás közepette nem egyszerű kiszámítani, hogy mikor is dolgozzák bele az anyagot az előre kivágott kátyúkba. A brigád egyszerre mintegy nyolc tonna aszfaltot tud felhasználni, melynek az értéke durván kétszáznegyvenezer forint. A megszokott tematika alapján mindig a felsőbbrendű részekkel kezdenek, és ezután haladnak a kisebb forgalmú burkolatok felé. A következő időszakban sem áll majd meg a munka, ugyanis áttelepülnek a város egy másik területére.

A tervek szerint amint az ÓVI szakemberei befejezik a szennai részt, a Béke telep felé veszik az irányt. Ott a Szent István, az Árpád vezér és Bolyki főút bizonyos szakaszain folytatják az úthibák javítását. Elmondásuk szerint nincs túl sok probléma azon a vidéken, így viszonylag gyorsan végezhetnek a felújításokkal.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás