Home Hírek Kinyitott az Ózdi Városüzemeltető Intézmény piaca

Kinyitott az Ózdi Városüzemeltető Intézmény piaca

988

Már kinyitott az ÓVI Piac. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény épülete előtt, a Zrínyi Miklós úton található faházban a Startprogram ágazatban dolgozók munkái kaphatók. Főleg levendula felhasználásával készült termékeket árusítanak, de szeretnének egyre nagyobb hangsúlyt helyezni az egyéb gyógynövényekből készült portékákra – írja az ozd.hu.

Kézzel készült termékek közül válogathatnak az érdeklődők az Ózdi Városüzemeltető Intézmény épülete előtt felállított standnál. A faházban dísz- és használati tárgyak is megtalálhatók, jelentős részük levendulás témájú. Van itt levendulaolaj és orvosi levendula virágvíz is, emellett a gyógynövénnyel megtöltött zsákokból, bábukból is nagy a választék.

„Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény Startprogram ágazata mezőgazdasági program keretén belül valósítjuk meg azokat a termékeket, amik itt mögöttem is láthatóak és kaphatóak ezután is. Ezeket a termékeket közfoglalkoztatottak készítik, a mezőgazdaságban megtermelt növényeket, például levendulát dolgozzuk fel a varrodában, és azokból készítünk például zsákokat vagy manókat” – mondta a lapnak Csernus Noémi, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény ágazatvezetője.

Az említett manók a legkelendőbbek, ám egy nap alatt csak kettő darab készül el belőlük, mivel nagyon aprólékos munkát igényelnek. Van, amelyiknek a sapkáját töltötték meg gyógynövénnyel, így ezek illatosítóként is megállják a helyüket. A manókat egyébként azoknak a nagy bábuknak a mintájára készítették, amelyek tavaly az ÓVI gyógynövénykertészetének bejáratánál várták a látogatókat.

„Tegnapi napon nyitott meg az Ózdi ÓVI Piac a Zrínyi út 5. szám előtt, ahogy tavaly is. Jelenleg kézműves termékek kaphatóak, a mögöttem látható különböző táskák, szatyrok, egyedi készítésű babák, és sok minden egyéb más is. Tervezzük a következőkben zöldség és idényjelleggel gyümölcs árusítását is. Jelenleg 9 és 13 óra között vagyunk nyitva munkanapokon” – nyilatkozta a lapnakSzoboszlainé Léman Ildikó, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény mezőgazdasági részlegvezetője.

A zöldségek, gyümölcsök mellett szeretnének nyitni a különféle gyógynövényekből készült termékek felé is, mivel a gyógynövénykertészetben sokfélét termelnek. Így már most is kapható például mentás manó, de a későbbiekben tervezik bővíteni a kínálatot.

forrás: ozd.hu

Hozzászólás