Home Hírek Népszerű volt az ózdi levendulaültetvény

Népszerű volt az ózdi levendulaültetvény

888
Fotó forrása: Pataki Mara

Pár nap alatt több száz érdeklődőt vonzott a helyszínre az Ózdi Városüzemeltető Intézmény Győzelem úton található levendulaültetvénye. A szervezők már harmadik éve hirdetik meg a nyílt napokat, a kezdeményezés egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A fotózás mellett szedni is lehetett a virágból, ehhez a helyszínen vásárolhattak aratótáskát a kilátogatók – írja az ozd.hu.

Az ÓVI által meghirdetett nyílt napokra több százan látogattak ki a héten, sokan fényképezőgéppel jelentek meg a helyszínen. Varga Istvánt amellett, hogy a látvány vonzotta, egy család kérésének is eleget tett, akik szerették volna, ha kislányukat a lilába borult domboldalon örökíti meg. Az ország egyéb pontjain is találhatóak levendulaültetvények, amelyek számos profi fotóst vonzanak az aktuális helyszínekre. Ózd is próbál nyitni ebbe az irányba.

Fotó forrása: Pataki Mara

„Mindenféleképpen pozitív dolog. Ez nemcsak Ózdnak a jó hírét és pozitív megítélését fogja növelni, hanem az itt élők és itt lakók is egy olyan környezetbe tudnak kilátogatni ezáltal, ami egy kicsit a betonfalak és az utcák sokasága közül kihúzza őket. Nemcsak egy fotós szempontból is látványos környezetbe csöppennek bele, hanem akár otthonra is vihetnek egy kis emléket a Szedd magad akció keretében a levendulás ültetvényről” – emelte ki a lapnak Varga István, fotográfus.  

Pataki Mara Egerben egy művészeti iskolában koptatja a padot grafikai szakon. Hobbija a fotózás, és azt mondja, nagyon szereti csinálni.

Fotó forrása: Pataki Mara

„Én inkább foci meccseken szoktam fotózni, az utóbbi időben azonban jobban elkezdett érdekelni a természet, ezért gondoltam, hogy kijövök” – nyilatkozta a lapnak Pataki Mara.

Az ifjú hölgy nagyjából háromszázat kattintott, de kritikus önmagával szemben, ezért nagyjából harmincat engedett át a szűrőn. Az általa fotózott válogatásból az Ózdi Városi Televízió is készített egy rövid összeállítást, amelyet hamarosan műsorukra is tűznek. Egész héten, hétfőtől péntekig a délutáni órákban várták az érdeklődőket a „Szedd magad” akció keretében. Virágot vágni csak a helyszínen biztosított, az intézmény varrónői által készített aratótáskába lehetett. Az alkalomnak sokan örültek a városban. Csakúgy, mint Mihály Klára is, akit a jó levegő és a levendulával borított hegyoldal csábított ki a helyszínre. Bár már harmadik éve tartják meg a nyílt napot, ő még most először látogatott ki.

Forrás: ozd.hu

„Nagyon jó itt a levegő, szeretem a levendulát, nagyon sok mindenre használható. Alvás elősegítő hatása van, jó molyirtásra is, de egészségmegőrző szerepe is van” – mondta a lapnak Mihály Klára.

Mivel korábban rengeteg szülő gyermekével sétált ki a helyszínre, ezért most újdonságként a legkisebbeket ingyenes kreatív foglalkozással várták. Többek között volt alakalom színezésre, de dobozokat is be lehetett vonni szalaggal. Levendulaolaj és egyéb tárgyak vásárlására is lehetőség nyílt. Akinek kedve volt, a kihelyezett padokra, székekre leülve is gyönyörködhetett a környezetben. Jövő héten a gyógynövénykertészetbe várják az érdeklődőket a szervezők.

 

Hozzászólás