Home Hírek Változékony időjárás fogadta a Domaháza-Zabar Rally-t

Változékony időjárás fogadta a Domaháza-Zabar Rally-t

628

Czékmány Norbert és Tiba Ádám párosa nyerte a Domaháza-Zabar Ralit. A sportág szerelmesei felemás hétvégén vannak túl, ugyanis a Városi Stadionba tervezett prológ a szombati nagy esőzés miatt elmaradt, vasárnap pedig változékony időjárás fogadta a versenyzőket és szurkolókat a Domaháza és Zabar közötti aszfaltcsíkon – írja az ozd.hu.

A technikai problémák miatt etapokkal is tarkított viadalon végül a Lada VFTS-sel versenyző Czékmány-Tiba kettős a Lezák-Gór egységet utasította maga mögé, míg a dobogó harmadik fokára az opeles Bíró Gergő és Bíró Balázs állhatott fel. A Rally3 értékelésében Gengl Bence és Gengl Ferenc volt a leggyorsabb. A licences mezőny tesztversenyét Hadik András nyerte Kertész Krisztiánnal az oldalán, 10,2 másodpercet verve a Bodolai-Popovics, és több mint fél percet a Balogh-Holczer kettősre. A helyi érdekeltségű párosok közül Nedecki László és fia huszonnegyedikként ért célba a licencesek között. Az R3-asok mezőnyében Kóródi Koppány és Kapás Attila nyolcadik helyre kormányozta be a Citroën Saxót. A fiatal ózdi srác a tavalyi szezon végén kóstolt bele először testközelből a rali világába.

„Kiskorom óta apukámmal folyamatosan jártunk ki, és ez neki is nagy vágya volt. Akár úgy is, hogy ő üljön mellettem a jobb oldalon, az anyósülésen, de azt mondta, hogy ez nem neki való, inkább rábízza egy profira. De nyilván ez is nagyon jó, hogy itt lehetünk, és valahol el kell kezdeni. Azért fogtunk bele az egészbe, hogy ne csak nézzük, ha már gyerekkori álom, hanem akkor csináljuk is” – mondta a lapnak Kóródi Koppány, az East Motorsport versenyzője.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás