Home Hírek Árpád-házi Szent Erzsébetre emlékeztek Szennán

Árpád-házi Szent Erzsébetre emlékeztek Szennán

751

Árpád-házi Szent Erzsébetre emlékeztek Szennán. Az egy éve átadott, szentről elnevezett közösségi térre idén is többen látogattak ki. Az ünnepségen elhangzó versek mellett beszédet mondott többek között Janiczak Dávid polgármester és Révai Józsefné, a Szennai Nyugdíjas Klub vezetője, aki elmondta: a park többször volt közösségi tere és találkozási pontja az elmúlt évben a városrésznek – írja az ozd.hu.

Szinte napra pontosan egy éve, július 7-én adták át Szennán az Árpád-házi Szent Erzsébetről elnevezett parkot és a rajta álló szentet mintázó szobrot. Az Alapítvány Szenna Fejlesztésére és a Szennai Nyugdíjas Klub által közösen megálmodott közösségi téren most ennek emlékére gyűltek össze a helyiek és városunk vezetése. Elsőként Janiczak Dávid polgármester mondott beszédet. Szó esett a vidámság és a szeretet fontosságáról, illetve a közösség szerepéről.

„Van egy gyönyörű közösségünk itt Szennán, akik mindig összehozzák az egymáshoz közel állókat és a közösséget, és természetesen tárt karokkal várnak minden új embert is, aki kíván becsatlakozni ebbe a társaságba, és én kívánom is, hogy mindenki mondja el szomszédjainak, ismerőseinek is, hogy vannak Ózdon jó közösségek, ahova érdemes csatlakozni, ahol lehet valamit tenni, olyan dolgokat is, aminek látszatja is van, s közben jól érezzük magunkat. Láthatjuk, hogy közösségi összefogásból egy kis városi segítséggel mennyi minden tudott történni Szennán is” – emelte ki a beszédében Janiczak Dávid, polgármester.

A polgármester beszéde után felolvastak Árpád-házi Szent Erzsébet életútjából, hogy ezzel is a szentre emlékezzenek. Ezt követően Révai Józsefné, a Szennai Nyugdíjas Klub vezetője mondott beszédet.

„A park az elmúlt egy év alatt több alkalommal volt közösségi tere helyi megemlékezéseknek, öröm és fájdalom mécseseinek, virágjainak. Egyfajta találkozási pont volt abban az időben is, amikor nem volt kimozdulási lehetőség az itt élő embereknek, időseknek” – mondta beszédében Révai Józsefné, a Szennai Nyugdíjas Klub vezetője.

Az ünnepségre idén is többen kilátogattak, de voltak olyanok, akik a közeli házak ablakaiból figyelték az eseményeket. A proramon versek hangoztak el, majd a résztvevők átsétáltak a park másik végére, ahol az előre elkészített „Szeretetkövet” is átadták, amelyet Mischinger Ferenc római katolikus plébános áldott meg a jelenlévőkkel együtt.

forrás: ozd.hu

Hozzászólás