Home Hírek Eddig közel 300-an jelentkeztek diákmunkára Ózdon

Eddig közel 300-an jelentkeztek diákmunkára Ózdon

632

Már közel 300-an jelentkeztek diákmunkára városunkban. A fiatalok most is számos területen dolgozhatnak a nyár során több helyi intézménynél is. A tanulók amellett, hogy a munkával pénzt kereshetnek, remek lehetőség van a tapasztalatszerzésre is. A nyári diákmunkára egyébként még most sem késő jelentkezni – írja az ozd.hu.

A nyári szünetekben évről-évre egyre több tanuló keres magának elfoglaltságot, amellyel akár pénzt is lehet keresni. Városunkban sincs ez másként, a meghirdetett helyekre ebben a szezonban is sokan jelentkeztek. A fiatalok a helyi diákmunka program keretében főként a rendes állományi dolgozókat segítik, napi hat órás műszakban.

„Idáig közel 300-an jelentkeztek az intézményünknél, illetve a munkaügyi központnál. Közülük két turnusban sikerült pályáznunk, tehát van egy turnus július közepétől július 31-ig, illetve egy augusztus 1-től 19-ig. Az első turnus egy kisebb létszám, tehát intézményenként 12-15 főről van szó. Az augusztusban induló turnus az már egy 130 fős részvétellel fog indulni” – mondta a lapnak Restás Alexandra, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szervezési és foglalkoztatási csoportvezetője.

A diákok a korábbi évekhez hasonlóan most is számos területen kipróbálhatják magukat. A nyári szünet alatt dolgozhatnak a helyi önkormányzati intézményeknél, mint például a strandon, a városüzemeltető intézménynél, a könyvtárban és akár a szociális ágazatban is. Amellett, hogy ezeken a helyeken a tanulók pénzt kereshetnek, remek lehetőségük van a tapasztalatszerzésre is.

„Én alapvetően nem voltam még diákmunkán. Most idén szerettem volna egy kicsit összekapni magam, úgyhogy jelentkeztem. Körülbelül júliusban jelentkeztünk mindannyian, és mindenki mást és mást csinál. Van, aki kint a gyomokat szedi, mi például karszalagot teszünk fel, de van, aki egyébként a kismedencékkel foglalkozik” – nyilatkozta a lapnak Besenyei Lilla.

„Én mindenféle tekintetben és hivatalosan most vagyok először diákmunkán, és én nagyon jól érzem magam itt a könyvtárban. Az alagsorban segítünk rendszerezni a könyveket, és sorba rakni őket. Nagyon jó a társaság, úgyhogy én nagyon jól érzem magam” – fogalmazott a lapnak Kaprinay Katalin.

A nyári diákmunkára egyébként még most sem késő jelentkezni. Ezt a tanulók megtehetik az Ózdi Városüzemeltető Intézmény telephelyén a Zrínyi út 5. szám alatt, de a munkaügyi központban is lehetséges a regisztráció.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás