Home Hírek Felfestéssel könnyítik a parkolást városszerte

Felfestéssel könnyítik a parkolást városszerte

660

Felfestéssel könnyítik a parkolást városszerte. Jelenleg a Bibó István és a Nagy Imre úton dolgoznak az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai a területi képviselők kérésére. Az ott lakók remélik, hogy így sokat javulhat a helyzet a parkolást illetően a város ezen részein – írja az ozd.hu.

Azokon a helyeken, ahol nagy számban vannak jelen az autósok a közlekedésben, mindig is nehéz volt a parkolás megoldása. Nincs másként ez városunkban sem: bár az elmúlt években számos parkoló épült Ózdon, vannak olyan területek, ahol már nincs hely újak építéséhez, a meglévőket pedig sokszor nem megfelelően használják a sofőrök. Most az ilyen helyzetek orvoslása érdekében kereste fel több területi képviselő is az Ózdi Városüzemeltető Intézményt.

„Itt a Bibó úton régóta probléma az, hogy a parkoló autók össze-vissza állnak, ezért Farkas Péter Barnabás képviselő úr kérésére itt felfestjük a hosszanti parkolóhelyeket. Hat méterenként festjük fel, hogy ki is tudjanak állni, a kukák helyét természetesen kihagyva” – mondta a lapnak Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Megkérdeztük az ott lakók véleményét is a parkolók felfestéséről. Azt remélik, hogy ezzel javulhat majd a helyzet. Az eddigi tapasztalatok ugyanakkor azt mutatják, hogy ahol van jelzés, ott sem mindig állnak meg megfelelően a járművekkel.

„Tulajdonképpen elég kevés a hely, ahol szabadon lehet parkolni, és sajnos olyanok is ideparkolnak, akik nem itt laknak. Nem azért, mintha sajnálnám tőlük a helyet, hanem aki itt lakik, és jön a bevásárlásból, és pakolna ki, annak helyet kell keresni. Tehát én örülök neki, hogy ilyet csinálnak” – nyilatkozta a lapnak Nagy Lajos.

„Szerintem jogos felfesteni, így legalább el tudják vinni a kukákat” – emelte ki a lap számára Görgei Zoltán.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai a napokban a Nagy Imre út egy részén is hasonló munkálatokat végeznek majd Kellóné Mezőtúri Márta területi képviselő kérésére. Ebben az időszakban érdemes úgy parkolni, hogy a cég dolgozói fel tudják festeni a vonalakat az útburkolatra, az itt megállók ezzel is tudják segíteni a munkájukat.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás