Home Hírek A szorosabb együttműködés felé Ózdon és térségében

A szorosabb együttműködés felé Ózdon és térségében

1304

A szorosabb együttműködés felé Ózdon és térségében

Ózd Város Önkormányzata sikeresen pályázott az Államreform Operatív Program keretében, a „Területi együttműködést segítő programok kialakítása az önkormányzatoknál a konvergencia régiókban” című pályázati kiírás keretében. A projekt címe „Területi együttműködést segítőprogramok kialakítása az Ózdi járásban.

A projekt célja, hogy olyan együttműködés alakuljon ki az Ózdi Járáshoz tartozó települési önkormányzatok és a helyi önkormányzati intézmények, valamint a civil és gazdasági szereplők között, mely a helyi esélyegyenlőségi programokban foglalt társadalmi felzárkóztatást minél hatékonyabb megvalósulását szolgálja a járásszékhely önkormányzat koordinációs tevékenységének köszönhetően. – számolt be Janiczak Dávid polgármester Facebook oldalán.

3449_5

Az első rendezvény célja az idősek és fogyatékkal élők szociális és egészségügyi ellátásában résztvevő szakemberek részvételével az időskorúakat és fogyatékkal élőket érintő problémák feltárása, a szociális védőháló erősítése és az ellátó rendszer járási szintű fejlesztési lehetőségeinek bemutatása szakmai előadók bevonásával.

Forrás: ozd.hu

Hozzászólás