Home Egyéb Fidrus alpolgármester levelet írt a sportpályáról

Fidrus alpolgármester levelet írt a sportpályáról

1574

Fidrus alpolgármester levelet írt a sportpályáról

Fidrus Péter alpolgármester – akit az év Alpolgármesterévé választottak – a sportpálya (Ózd Városi Stadion)  és egyéb sportlétesítmények állapotával kapcsolatosan írt egy nyílt levelet Galanics Ferencnek, amelyben felhívta a figyelmét, hogy milyen lehanyagolt rossz állapotban voltak korábban a sportlétesítmények, és hogy milyen változásokon mentek át az elmúlt időben a rossz állapotú létesítmények.

Olvasson bele ön is a nyílt levélben, amelyet változtatás nélkül közlünk mi is le. Egyébként a levél elérhető Alpolgármester úr közösségi média oldalán.

Kedves Galanics Ferenc!
Látom, hogy nagy előszeretettel osztja képeinket, igyekszik provokatív módon megjegyzéseivel kommentálni azokat. Mindezekért cserébe általában 2-3 lájkot kap, éppen ezért jó esetben az ember fel sem veszi ezeket a dolgokat. Most azonban megrángatta az én bajuszomat is, ami nem fáj ugyan, viszont egy kissé elgondolkodtatott. Ugyanis, ha Önök megfelelően végezték volna a dolgukat, nem kellene most óriási erőlködések közepette azon igyekezni, hogy mibe is kössenek bele az új városvezetés munkája kapcsán.
Nem ismer még engem eléggé, nem kell féltenie, én alaposan utánajárok bizonyos dolgoknak és azok felelőseinek.
Hogy ne mellé beszéljek, le is írom, hogy mire gondolok konkrétan. Ön az elmúlt néhány évben többek között a stadion és a városi uszoda működtetéséért volt felelős. Az új üzemeltető (ÓSÉK) az átvétel időpontjában jegyzőkönyvbe vette a két létesítmény azon hibáit, hiányosságait, amelyek egyértelműen hanyagságra, nemtörődömségre utalnak. Ezeket a feltárt hibákat, hiányosságokat fényképekkel is igazolni tudjuk.
Ha már annyira szereti osztogatni a képeinket, megosztok ezek közül néhányat. Kérem, hogy hasonló lelkesedéssel magyarázza is meg azokat, illetve nevezze meg az illetőt is, aki mindezért felelősségre vonható!
Csak néhány gondolat a két intézmény kapcsán:
A stadion füves labdarúgó pályái nem voltak locsolva, fűmagozva, gyeptéglázva, hengerezve, szellőztetve, stb. A centerpálya alkalmatlan volt labdarúgó mérkőzések megtartására.
A center pálya közvetítő épülete életveszélyes állapotban van, mivel a teteje be van szakadva.
A teniszpályák idény eleji munkálatai nem voltak elvégezve. Az, hogy használható állapotban vannak, az két ember és egy külsős cég önkéntes munkájának köszönhető.
A salakos focipályát benőtte a fű, használatra alkalmatlan. A hírek szerint mivel a tescoba ezen a pályán keresztül járnak az emberek, szerették volna a kitaposott nyomvonalon leburkolni azt a részt!?
Az átvett munkagépek állapota katasztrofális. Volt olyan targonca, amin műszaki vizsga sem volt az átvétel pillanatában.
A centerpálya gravitációs vízelvezetője nem működik, esőzéskor nem vezeti el a vizet.
Rossz szigetelések miatt áznak az öltözők, van olyan hely, ahol a lámpatestekből is folyik a víz.
A tekepálya a karbantartás hiánya miatt kezd alkalmatlanná válni. A jelenlegi állapot veszélyezteti a jövő évi országos bajnokság lejátszását, valamint az amatőr tekebajnokság megrendezését.
Az öntözésre használt medencében patkányok és egyéb hulladékok úszkálnak.
A városi uszoda: karbantartó cégekkel nem volt szerződés kötve. Így felülvizsgálatra és javításra szorulnak a tűzjelző, a mozgásérzékelő, a klórgázadagoló, a légtechnikai és az irányítástechnikai rendszerek. A hajszárítók több mint fele nem működött.
Az épületen lévő napkollektorok egyáltalán nem működtek. Nem volt bennük fagyálló, a csövek szét voltak égve, a bekötési pontok le voltak olvadva. A medencék fűtését ezért a nyári melegben is a Távhővel oldották meg, amely borzasztóan gazdaságtalan.
A létesítményekben nem történt meg a rovar-és rágcsálóirtás, holott ez törvényi előírás.
Csak néhány pontot soroltam fel a feltárt hibákból. Mindezen hanyagságok kiküszöbölése sokmilliós nagyságrendre tehető, melyet mi, a város lakói fogunk megfizetni. Nem vádolok, csak kérdezem tisztelettel: mindezekért kit tart Ön felelősnek?!

Forrás: Ozd.hu/Facebook

Hozzászólás