Home Hírek Oroszné Turi Margit levélben fejezte ki sajnálatát a Jobbik felé

Oroszné Turi Margit levélben fejezte ki sajnálatát a Jobbik felé

1968

Oroszné Turi Margit levélben fejezte ki sajnálatát a Jobbik felé

A volt fideszes önkormányzati képviselőt jogerős bírósági ítélet kötelezte erre, melynek teljesítésére a minap került sor. Emlékezetes, hogy Turiné Orosz Margit valótlan állításokkal próbálta lebeszélni az embereket arról, hogy a Jobbik jelöltjére szavazzanak. Szerencsétlenségére hangfelvétel készült a beszélgetésről, mely azóta bejárta az internetet. A hangfelvétel megtekinthető itt: https://www.youtube.com/watch?t=1&v=K8hB6DOoUWQ

A Jobbik Magyarországért Mozgalom pert indított Turiné Orosz Margit ellen, melyben kérte a bíróságot a személyiségi jogi jogsértés megállapítására. Az elsőfokon eljáró Miskolci Törvényszék a hangfelvételen elhangzó egyértelmű jogsértések ellenére elutasította keresetünket, melyet megfellebbeztünk. A másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla jogerős ítéletében megváltoztatta az elsőfokú bíróság ítéletet, és megállapította, hogy Turiné Orosz Margit megsértette a Jobbik jóhírnév védelméhez fűződő jogát, és kötelezte arra, hogy fejezze ki felénk sajnálkozását.

Reméljük, hogy Turiné Orosz Margit valóban megbánta szavait, és nem csak a jogerős bírósági ítéletnek köszönhetjük kedves levelét. A levél tartalma a következők: „A Debreceni Ítélőtábla Pf.I20.240/2015/4. sz. ítéletének megfelelően sajnálkozásomat fejezem ki – az ítélet szerinti jogsértés tényének elismerése mellett – a 2014. október 12. napján tartott polgármester-választással összefüggésben tett, három személy magánbeszélgetéséről, titokban a hozzájárulásom nélkül hangfelvétellel rögzített kijelentésemmel kapcsolatban. – Turiné Orosz Margit”

– tette közzé a közleményt az MTI-nél Janiczak Dávid, Ózd város polgármestere

Hozzászólás