Home Hírek A legsimább idegenbeli siker

A legsimább idegenbeli siker

2004
Szárnyal az OKC

Végig vezetve, nyolcgólos győzelemmel zárta első törökszentmiklósi vendégjátékát az ÓAM-Ózdi KC együttese. A piros-kékek a keleti csoport 21. fordulójában a Székács vendégeként gyűjtötték be a két bajnoki pontot. A mieinknél a lőtt gólok szépen megosztottak, de a biztos sikerhez a kapus Tóth Koppány remek teljesítményére is szükség volt.

index

Ezúttal egyáltalán nem ragadt be az ÓAM-Ózdi KC a találkozó elején. Sőt, Szakál György együttese villámrajtot vett, hiszen hét perc elteltével már 6-2-re vezettek a mieink. A gólokon  többen is osztoztak, Dukic, Fekete, Cupkovic és Barta Dániel is jól szállt be a mérkőzésre. A Székács ezután csak szaladt az eredmény után, nagyon hamar kellemetlen helyzetbe kerültek a hazaiak. Tóth Koppány kellő stabilitást adott, a remek védései elbizonytalanították az alföldieket, akik az első játékrész felére 10-4-es hátrányban voltak. Szloska Krisztián próbált időt kérni, valamelyest rendezni a sorokat, de a különbség számottevően ezután sem csökkent.

Sőt, tovább távolodott az ÓAM-Ózdi KC, mert a játékosok pontosan, szellemesen és nagy kedvvel kézilabdáztak. Bár az első félidőben még egyetlen összecsapást sem lehet lefutottnak nevezni, de 9-17-nél teljesen hitehagyott Székácsot láthattak a nézők a pályán. A játékrész hajrájában Nyeste, Szilágyi és kétszer Frey is hozzászólt a meccshez, így harminc perc játék után az ózdi gárda nyugodtan, hétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre.

Arra azonban gondosan ügyelni kellett, hogy az első félidőben megszerzett vezetés túlságosan ne nyugtassa meg az együttest, hiszen a fordulás után is koncentrált, pontos játékra volt szükség a két pont megszerzéséhez. Takács, Zsigmond és Kóródi R. góljai vezették fel a bajnoki második harminc percét, de Barta Dániel is közbeszólt, ezzel pedig nagyon hamar sikerült megtörni a lendületbe jött Székácsot. 15-20 után azonban zsinórban jöttek az ózdi gólok, ami végképp eldöntötte a mérkőzés sorsát. Innentől kezdve tovább nyílt az olló, a Szloska-csapat képtelen volt szorossá tenni a hajrát. 16-24 után Takács vezérletével ugyan még egy kósza rohamra tettek kísérletet, de öttől egyszer sem tudtak közelebb jönni. A hajrában Nyeste Balázs remek pillanatai tették föl a pontot az í-re, a kegyelemdöfést pedig Cupkovic és Horváth gólja adta meg a hazaiaknak. A találkozó utolsó gólját a mezőny legeredményesebb játékosa, Takács Péter szerzete, de ez csak némi szépségtapaszt jelentett a vendéglátók számára. Az ÓAM-Ózdi KC a szezon egyik legmeggyőzőbb játékával hozta el a két pontot Törökszentmiklósról, ezzel a csapat ismét közelebb került a riválisokhoz. A 4-7. hely között azonban még mindig óriási a küzdelem, és vélhetően ez így is marad egészen az utolsó fordulóig.

 

Jegyőkönyv

Férfi NB I/B.,

Keleti csoport, 21. forduló

Törökszentmiklósi Székács – ÓAM-Ózdi KC 27-35 (11-18)

Törökszentmiklós, 200 néző. V.: Kékes Cs., Kékes P.

Törökszentmiklósi Székács: Récsi – Holló A. (3), Pásztor I. (1), Kovács A. (1), Szőllősi B. (-), Kóródi D. (2), ZSIGMOND G. (5). Csere: Polgár A. (k), Petrezselyem (k), Losoncz (-), TAKÁCS P. (10), Mészáros G. (2), Csanádi A. (-), Kóródi R. (3), Dúró (-), Bencsik (-). Edző: Szloska Krisztián.

ÓAM-Ózdi KC: TÓTH K. – CUPKOVIC (4), DUKIC (3), Sándor R. (2), Csépányi G. (-), Fekete L. (5), BARTA D. (5). Csere: Losonczi (k), SZILÁGYI D. (6), Horváth Sz. (2), FREY T. (4), Nyeste B. (4). Scitovszky T. (-), Kóródi K. (-). Edző: Szakál György.

Szloska Krisztián: – Ennyi kihagyott szélső ziccer és gyenge kapusteljesítmény mellett nem lehettek vérmes reményeink. Részünkről értékelhetetlen a mérkőzés, hiszen az Ózd az elejétől a végéig azt csinált velünk, amit akart. Gratulálok a vendégeknek, hiszen ezen az estén ilyen különbséggel is jobbak voltak.

Szakál György: – Minden szempontból felkészültünk a Székács játékából, az elképzeléseink pedig teljes mértékben megvalósultak. Nagyon örülök ennek a győzelemnek, hiszen az elsőtől az utolsó pillanatig vezetve, jól kézilabdázva szereztük meg. Az őszi hazai vereség miatt is fűtötte a csapatot visszavágás vágya, ez is dolgozott a fiúkban a hatvan perc során.

Hozzászólás