Home Hírek Legyen végre rendszerváltás! Az egészségügyben- mondja a Jobbik

Legyen végre rendszerváltás! Az egészségügyben- mondja a Jobbik

1263

Legyen végre rendszerváltás! Az egészségügyben- mondja a Jobbik

Ez történt ma egészségügyi témában a T. Házban

Jobbik: nem volt rendszerváltás az egészségügyben

 

Lukács László, a Jobbik vezérszónoka azt mondta: a fideszes vezérszónoktól hallható “kincstári optimizmus” és az MSZP-s vezérszónok “kincstári pesszimizmusa” helyett a “kincstári valóság” megjelenítésére van szükség. Szerinte a jelenlegi magyar egészségügy egyik fontos problémája, hogy nem történt meg a rendszerváltás, és nem sikerült megszüntetni olyan tabukat, amelyek a szocializmusban rögzültek a dolgozókban és a betegekben is.
Az egészségügy legfőbb kihívása az alulfinanszírozottság, ami nemcsak az ellenzék, hanem a szakemberek véleménye is – hangsúlyozta. A képviselő bírálta a kormányt, amiért egy “valag” pénzt elköltött az elektronikus egészségügyi rendszer megvalósítására, azonban most minden szinten “csend van ügyben”, kérdéses, hogy lehet-e tartani a határidőket. Fontosnak tartotta, hogy a leletkiadás szabályozása egységes és fair legyen, ugyanis ma bosszantó a betegeknek és a hozzátartozóknak is, hogy van ahol 100 forintnál is a többet kérnek egy lap kiadásáért.
Úgy vélte: a nemdohányzók védelme ügyében a kormány fordítva ül a lovon, hibás lépés az elektromos eszközök büntetése.
A jobbikos politikus emellett a körzeti gyermekfogorvosok bérhelyzetének rendezését sürgette és azt kérte, legyenek megismerhetők az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) vezetői pályázatának részletei.

Államtitkár: könnyebben kezelhetőek lesznek a leletek

 

Ónodi-Szűcs Zoltán a vitában elhangzottakra reagálva közölte: az új rendszer bevezetését követően formalizáltabb lesz a leletkiadás, a leleteket pedig könnyebben kezelhetik a háziorvosok és a betegek.
Az államtitkár korainak és kevésnek minősítette a nemdohányzók védelmével összefüggő tanulmányokat, mint mondta, a szakma szerint 10 éves távlatban lehet vizsgálni a hatásokat.
Az OMSZ-t érintő kérdésre pedig azt mondta: minden megy a maga útján, december 11-én kell megnevezni a szervezet új vezetőjét.

Nincs több kérdésünk, csak egy egészségügyi tárgyú:

demiert

Hozzászólás