Home Hírek Ördögmaszkban félemlítették meg ismerősüket az ózdi elkövetők

Ördögmaszkban félemlítették meg ismerősüket az ózdi elkövetők

1359

Közérdekű  unkát kaptak ketten a riogatásrét.

Az Ózdi Járásbíróság erőszakkal, éjjel, csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban volt büntetőeljárásban hirdetett ítéletet 2017. május 31. napján.

A megállapított tényállás szerint a vádlottak italozás közben eldöntötték, hogy megijesztik az általuk ismert sértettet. A bejárati ajtót befeszítve bementek a sértett otthonába, ahol a sértett 3 kiskorú gyermekével tartózkodott. A sértett és gyermekei annyira megrémültek, hogy a sarokba húzódtak. A vádlottak a sértett szobájába jutva rádőltek az ágyra, szellemhangot utánoztak, miközben egyikük egy piros színű, ördögfej formájú maszkot is a fejére húzott. Miután távoztak a helyiségből, az I. r. vádlott visszament a lakásba, és magához vett egy DVD-lejátszót, majd elhagyta a helyszínt.

A bíróság az I. és a II. r. vádlottat közérdekű munkára, a III. r. és IV. r. vádlottakat 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a terheltek ittas állapotban voltak az elkövetéskor, valamint azt, hogy három kiskorú jelenlétében követték el a bűncselekményt.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn, a vádlottak és a védők enyhítés érdekében fellebbeztek. A büntetőper a miskolci Törvényszéken folytatódik.

Forrás: Bíróság

Képünk csak illusztráció, annak nincs köze az aktuális esethez.

Hozzászólás