Home Hírek Meg sem álltak miután átmentek rajta: Az autóból kiesett személyt ütötték el...

Meg sem álltak miután átmentek rajta: Az autóból kiesett személyt ütötték el Izsófalván.

1007

Közúti balesetet szenvedett férfit ütött el Izsófalván egy 21 éves fiatalember egy általa vezetett autóval, aki a gázolást követően segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

 

 

A rendőrségre 2017. október 14-én a hajnali órákban érkezett bejelentés, hogy 4 óra körül Izsófalván közlekedési baleset történt.

A járőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol az út melletti árokban egy felborult személyautót, az úttesten pedig egy, már élettelen férfit találtak.

Az eljárás során a rendőrök megállapították, hogy a férfi autójával közlekedett, amikor elvesztette felette az uralmat, lesodródott az úttestről és felborult. Ennek során – mivel a biztonsági övet nem használta – a járműből kizuhant az úttestre.

A baleset után néhány másodperccel érkezett a helyszínre egy másik autó, amelynek 21 éves vezetője elütötte az úttesten lévő férfit, majd megállás nélkül továbbhaladt. Néhány száz méter után – az ütközés okozta műszaki hiba miatt – az autó megállt, de segítséget ekkor sem nyújtott a sérültnek, hanem eltávozott a helyszínről.

A rendőrök a későbbiek folyamán azt is megállapították, hogy az elhunyt személy által vezetett járműben egy, míg a megállás nélkül továbbhaladó autóban négy utas volt, akik szintén segítségnyújtás nélkül hagyták el a helyszínt.

A rendőrök az öt utast segítségnyújtás elmulasztása vétség, míg a sértettet elgázoló autó vezetőjét segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, továbbá az utóbbi gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe is vették.

Hozzászólás