Home Hírek Másodjára is visszatért rabolni az idős ózdi nőhöz: Ezúttal már bántalmazta is...

Másodjára is visszatért rabolni az idős ózdi nőhöz: Ezúttal már bántalmazta is a 84 éves nőt a fiú

1067

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki egy időskorú nőt ózdi otthonában először kifosztott, majd napokkal később visszatért és kirabolta.

Rablás és kifosztás bűntett elkövetésének magalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy 17 éves abaújszántói fiúval szemben. A gyanúsított 2018. július 2-án a sértett ózdi otthonába jogtalanul bemenve különböző háztartási tárgyakat vett magához. Az 84 éves nő észlelte a történteket és tetten érte az elkövetőt, aki elmenekült a helyszínről. A fiatalkorú fiú 2018. július 6-án visszatért ugyanarra a címre, az idős nőt bántalmazta, majd a zsebéből készpénzt tulajdonított el.

A rendőrök állampolgári segítséggel az elkövetőt a helyszínen elfogták és a rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók kihallgatását követően őrizetbe vették a gyanúsítottat, majd előterjesztést tettek letartóztatására.

Tanács a Rendőrségtől:

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

  • Idős személyek napszaktól függetlenül tartsák zárva a lakásaik, házaik ajtóit és ablakait. Szereltessenek megbízható biztonsági zárakat az ajtókra, ablakokra.
  • Egyedül élő idős személyek beszerezhetnek maguknak személyriasztót, lakásriasztót, a ház külső falára felszereltethetnek mozgásérzékelős lámpákat.
  • Jó, ha rendelkeznek, telefonnal melyen keresztül segítséget kérhetnek a rendőrség ingyenes 112-es segélyhívószámán, vagy a hozzátartozóikon keresztül.

Forrás és képek: Rendőrség

 

Hozzászólás