Home Hírek Biztos nem tudta! A kuvaszok jedik! Igen, jedik…

Biztos nem tudta! A kuvaszok jedik! Igen, jedik…

913

A kuvaszok jedi lovagok. A kuvaszok pozitív energiával töltik fel az embert. Tulajdonképpen olyanok, mint a jedi lovagok.

A kuvasz mai helyzetéről beszélgettek augusztus 4-én Ópusztaszeren a Hunnia Kuvasz Egyesület szakemberei és vezetőségi tagjai.


Az Egyesület az augusztus 2-4-ig tartó MOGY rendezvényen jelent meg standdal és a vasárnapi napon egy kerekasztal beszélgetés során vezette be az érdeklődőket a Hungarikum magyar fajta jelenébe.

“Szociális alapra kívánjuk helyezni a kuvasz tenyésztését a mostani piaci alapról. Ez egy gyökeres paradigmaváltás. Korszerűsítenünk kell a kuvaszt. Olyan kutyafajtává kell alakítanunk, amelyik a modern ember életében helyet kaphat.” – mondta Hajnal Gyöngyi, a Hunnia Kuvasz Egyesület elnöke.

A beszélgetésben részt vett Hajnal Gyöngyi és Czene Attila az Egyesület elnökségi tagjai, Farkas Márta kinológus, Soós Attila FCI jellem- és küllembíró,Tokaji Attila állattenyésztő szakmérnök az Egyesület szakértői, valamint Dr. Dobos András állatorvos.

“Azt gondolom, hogy a magyar kutyafajta az a magyar egyetemes kultúra része és úgy is kell vele bánnunk.” – folytatta Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Hunnia Kuvasz Egyesület társadalmi kapcsolatok alelnöke – “A modern jövő hívószavára ismeretet szeretnénk átadni. Készül egy mindenki számára elérhető tudásbázis a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) és a Szerencsejáték Zrt. anyagi támogatásával magyar és angol nyelven.”

Kiadó: HUNNIA KUVASZ Tenyésztői és Kulturális Egyesület

Forrás: MTI.hu

 

Hozzászólás