Home Hírek Ringbe lépett a Lokál Extra bokszolója, hergeli a közönséget Ózdi Távhő-ügyben

Ringbe lépett a Lokál Extra bokszolója, hergeli a közönséget Ózdi Távhő-ügyben

1199

Szemellenzős cikkben támadta a Lokál az ózdi Távhő vezetését- Érdemes lett volna kicsit jobban utánajárniuk a dolgoknak.

Hergelné, legalábbis azokat, akik képtelenek az önálló gondolkodásra. Az említett közpénzből fenntartott kormánypárti hetilap azzal a nem titkolt szándékkal tört be néhány évvel ezelőtt a médiapiacra, hogy az ellenzéki települések vezetését támadja, és nem válogat az eszközökben, ha ez a kiadott feladat.

Így küldik ringbe íróikat, majd jelennek meg sokszor álnév mögé bújva hazugságok, vagy részigazságok, amelyeket elferdítve tálalnak az elérni kívánt cél, a közönség megtévesztésének érdekében.

A héten az Ózdi Távhő Kft.-t, pontosabban annak felügyelő bizottságát vette a lakájmédia górcső alá,  – kattintson a szövegre a Lokál írásáért- hogy a város sikeres, legnagyobb eredménnyel rendelkező cégének köpenye alól boksznyelven szólva övön aluli ütésekkel próbálja gyengíteni képzeletbeli ellenfelét.

Erőlködve, matekozással próbál szúrni kezdetben „Szabó László” művésznéven ringbe lökött fizetett bértollnok. Irományában állítja, hogy a Távhő dolgozóinak átlagórabére 1200 Forint körül van. Egyrészről nem gondolom, hogy hősünk végigjárta az összes munkást és bérükről érdeklődött volna, azok pedig minden további nélkül az orrára kötötték egy vadidegennek a keresetüket. Ez ugye nem életszerű, de ha megtette volna mindezt öklözőnk, akkor szembesülne azzal a ténnyel, hogy egy kezdő dolgozó magasabb bért kap, mint amit ő átlagórabérként beállított.

Ejnye-ejnye, a mérkőzések előtt illene edzéseket tartani és megfelelően felkészülni, különben csúnya vereség lehet a vége!

Ez után a Távhő dolgozóinak kitalált bérét próbálja összevetni az FB tagok tiszteletdíjával.

Tudnia illene azt is, hogy a felügyelő bizottságok tagjai teljes vagyonukkal felelnek a cégért, az év összes napján. Ha pedig már matekkal kezdtük a meccset, akkor a számok azt mutatják, hogy az FB tagok körülbelül 200 Forintos órabérért kockáztatják gyakorlatilag mindenüket. Amikor pedig más hasonló méretű, vagy a miénknél kisebb települések cégeinek FB tiszteletdíjait vizsgáljuk, azt látjuk, hogy az ózdi messze nem elrugaszkodott méretű a többihez képest.

Még mindig a béreknél marad az ózdi Kokó, bocsánat, szabólaci, ugyanis ő kevesli az ózdi munkások fizetését. Most vesszük észre, hogy fogvédő helyett szemellenzőt visel a sportolónk?! Ha levenné azt és körülnézne hazánkban, akkor észrevenné, hogy bérek vonatkozásában is mekkora lemaradásban vagyunk a környező országokhoz képest, egyedül talán a stadionépítésekben vagyunk világelsők. Erre viszont ne legyünk annyira büszkék!

Műbokszolónk a célt tévesztett matekos balegyenes után a szakemberállománnyal próbál támadni. Egy másik sportnyelven szólva ez öngól, a szakemberképzést ugyanis éppen a „managerei” verték szét, majd üldözték el a megmaradt szakembergárdát külföldre, amelynek köszönhető a jelenlegi állapot. Pontozásban tehát máris rosszul áll Lacink.

Fotó: Képernyő mentés Lokal.hu oldalról. Akcióban “Szabó Laci”

Az újabb menetben taktikát vált, a távhővezetékek földbe helyezésével próbálja fárasztani az ellenfelet, azonban ismét meggondolatlan a támadás több okból is.

Először: a légvezetékek földbe fektetését még a Fidesz ciklus alatt megkezdték, emlékezzünk a piac úttal párhuzamos szakaszra! Ezzel persze nincs gondja hősünknek, a felütéssel magát veri orrba!

Másodszor: a piacon lévő csővezeték föld alá helyezésének projektje évekkel megelőzte a piac pályázatát, csakhogy a Nemzeti Fejlesztési Programiroda a csatorna-beruházáshoz hasonlóan magához ragadta a kivitelező kiválasztásának jogát, és félő, hogy ugyanúgy túlárazottan fogja elvégeztetni a munkát, amit már el is kellett volna felejteni. A késlekedés azonban további károkat is okoz, mert a lefektetett csővezeték nyomvonalának egy része a kerékpárút nyomvonala is egyben. Tehát a piac melletti kerékpárút addig nem épülhet meg, amíg a csővezeték a földbe nem kerül. Ennek idejét megjósolni sem lehet, nem ismert még a kivitelező személye. Így ezzel a gyomrossal vonulhat a sarokba pihenni öklözőnk, próbálhatja összeszedni magát és kidolgozni a győztes taktikát.

Az utolsó menetben mindent feláldozva, végső csapásként Szabó ’Kokó’ Laci felteszi a kérdést: „tényleg rájuk van szüksége Ózdnak?” Az október 13-án tartott mérkőzésen az eddig veretlen versenyző fölényes győzelmével igazolódott, hogy IGEN! A bíró azóta is rászámol a kiütött ellenfélre…

Szóval, ez a bokszmérkőzés úgy ért véget technikai KO-val, hogy Szabó László egyedül állt a ringben. Szokták mondani, hogy ami nem megy, nem kell erőltetni, a csúcson kell(ett volna) abbahagyni. Van egyéb lehetőség a megélhetésre a háborúskodáson kívül! A Távhőnél jelenleg is van felvétel, ideje tisztességes munkával megkeresni a kenyérre valót, több hasznát vennék az ózdiak! Szögre kellene már akasztani a kesztyűt! A közönség úgyis rég közömbössé vált, nem kíváncsi kamubokszra…

Kép: Internet

Hozzászólás