Home Hírek Borsodi István alkotásaiból nyílt kiállítás a Városi Könyvtárban

Borsodi István alkotásaiból nyílt kiállítás a Városi Könyvtárban

541

Borsodi István alkotásaiból nyílt kiállítás a Városi Könyvtárban. A Sajóvárkonyi Általános Iskola vizuális- és környezetkultúra tanára mindig is érdeklődött a művészetek iránt, a festészetben azonban csak egyetemi évei alatt kezdett igazán elmélyülni. Tárlatán számos különböző téma és technika megjelenik – írja honlapján az ozd.hu.

Juhász Gyula: Önarckép – Vincent van Gogh levele testvéréhez című művének soraival vette kezdetét Borsodi István kiállítása a Városi Könyvtárban. A verset a fiatal művész jó barátja, Dudás Tamás tolmácsolásában hallhatták a jelenlévők. Ezt követően Berkeszi Dávid, a Sajóvárkonyi Általános Iskola tanára beszélt kollégájának filozófiájáról, és a képessé tevés fontosságáról.

„A fluxus által mindenki művész. Az, hogy mi mit tekintünk művészetnek, az egy társadalmi elvárás és elnyomás bizonyos tekintetben. Én magam nem vagyok művész, de a művészetre fogékonynak tartom magamat. Viszont az István segítségével a kislányom születése napjára sikerült egy olyan festményt elkészítenem, amiben mindenki örömét lelte” – mondta a lapnak Berkeszi Dávid, a Sajóvárkonyi Általános Iskola angoltanára.

Borsodi István elmondta, gyermekkora óta fontos részét képezi az életének a rajz és a festészet. Technikai jártasságot Egerben és Miskolcon szerzett, míg a szakmai felkészülést Nyíregyházán, az egyetemen sajátította el.

„Próbáltam a lehető legváltozatosabb témákban alkotni, hogy minél jobban meg tudjanak ismerni Ózdon. Hiszen itt még nem állítottam ki. A Nyíregyházi Egyetemen tanultam, ott már a könyvtárban volt egy kiállításom. Témákat tekintve társadalomkritikákat, filmjeleneteket, csendéleteket, tájképeket szoktam olajfestékkel megfesteni, azonban az alsó szinten találhatóak grafikák is, amelyek leginkább grafittal készültek, illetve szénnel” – nyilatkozta a lapnak Borsodi István, a Sajóvárkonyi Általános Iskola vizuális- és környezetkultúra tanára.

Az utóbbi időszakban az alkotó tevékenységet háttérbe szorította, az előtérbe a tanítás került számára. Sok olyan gyerekkel foglalkozik, akiknek nem adatott meg a komfortos környezet. Azt mondja, számukra különösen fontosak a változatos feladatok minden órán, így folyamatosan új impulzusok érik őket, kibontakozhat kreativitásuk. Borsodi István kiállításának megnyitóját a Magadele zenei formáció előadása zárta, majd az érdeklődők végigjárhatták a tárlatot, és válthattak néhány szót a művésszel is.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás