Home Egyéb Népes mezőny az Úszás Diákolimpia térségi döntőjén

Népes mezőny az Úszás Diákolimpia térségi döntőjén

554

Megrendezték az Úszás Diákolimpia térségi döntőjét a városi uszodában. A megmérettetésen több mint hatvan általános iskolás tanuló vett részt. A gyerekek öt versenyszámban mérték össze tudásukat. A cél az volt, hogy kiderüljön kik azok, akik Ózdot és vonzáskörzetét képviselik majd a megyei diákolimpián, Miskolcon – írja az ozd.hu.

A városi uszodában rendezték meg a múlt héten az Úszás Diákolimpia térségi döntőjét. Legtöbben a Vasvár Úti, az Újváros Téri és a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulói közül képviseltették magukat a megmérettetésen, de voltak gyerekek Serényfalváról és Borsodszentgyörgyről is. 

„A térségi diákolimpia Ózd és vonzáskörzetének az úszás diákolimpiája, ahol ugye el kell dönteni, hogy kik azok a gyerekek, akik képviselik városunkat és térségét a megyei diákolimpián, ami Miskolcon lesz a közeljövőben” – mondta a lapnak Schifter Tamás, a versenybíróság elnöke.

A térségi diákolimpián összesen 63 gyerek vett részt. Schifter Tamás, a versenybíróság elnöke szerint elég népes a mezőny, ebből is látszik, hogy nagyon népszerű az úszás manapság. Több tanuló is elmondta, hogy szereti ezt a sportot, és sokaknak nem ez az első versenye.

A gyerekek négy korcsoportban, öt versenyszámban mérték össze tudásukat. Mivel ez egy B kategóriás verseny volt, a pillangó nem szerepelt köztük. A térségi megmérettetésnek az volt a célja, hogy kiderüljön kik azok, akik Ózdot és vonzáskörzetét képviselik majd a hamarosan induló megyei diákolimpián, Miskolcon.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás