Home Hírek Pályaorientációs program a Digitális Erőműben

Pályaorientációs program a Digitális Erőműben

542

Továbbtanulási lehetőségekről tájékozódhattak a fiatalok a Digitális Erőműben. A Miskolci Egyetem képzéseit bemutató eseményen a leendő hallgatók megtudhatták a legfontosabb információkat a karokról és szakokról. Az intézmény rektorhelyettese szerint helyben, és a miskolci campuson is számos alternatívát kínálnak az érdeklődőknek – írja honlapján az ozd.hu.

A felsőoktatási képzések iránt érdeklődőkkel telt meg a Digitális Erőmű nagyterme. A pályaorientációs programon a Miskolci Egyetem szakemberei mutatták meg azokat az alternatívákat, amelyek közül náluk a leendő hallgatók választhatnak majd. Minden egyes kar képviselője egy rövid, tízperces előadás tartott, amely során kiemelte a legfontosabb információkat. Az intézmény rektorhelyettese szerint helyben, és a miskolci campuson is számos lehetőséget kínálnak.

„Mindenekelőtt a helyi képzést szeretnénk itt a jelenlétünkkel bemutatni és a hallgatókat segíteni a döntésben. Hajrájába érkezett a jelentkezés, hiszen három hét múlva le kell adni az egyetemi jelentkezési lapokat. Most kell eldönteni, hogy milyen szakokat választanak. Igaz, hogy a sorrenden később is lehet még változtatni, de hogy milyen szakokra jelentkeznek a hallgatók, azt most kell eldönteni” – mondta dr. Czap László, a Miskolci Egyetem rektorhelyettese.

Az érdeklődők között a legtöbben olyanok voltak, akik most fejezik be középiskolás tanulmányaikat, és először vesznek majd részt felsőoktatási jelentkezésben. Emellett akadtak olyanok is, akik ezelőtt már próbálkoztak a bejutással a kívánt képzésre.

„Izgalmasabbnál izgalmasabb képzésekről hallhattunk. Én már tavaly is megpróbáltam jelentkezni, mert tavaly érettségiztem. Most szakképző évfolyamon vagyok a SZIKSZI-ben. Korábban a jogi karra adtam be a jelentkezést, de nem sikerült úgy, ahogy akartam. Idén is meg fogom próbálni, de már gazdasági informatikusnak. Úgy találom, hogy van értelme térségünkben az ilyen alkalmaknak, így a fiatalok is tájékozódhatnak, hogy hová menjenek tovább tanulni” – nyilatkozta Csörögi Gergő, tanuló.

A szeptemberben induló képzésekre 2020. február 15-ig lehet jelentkezni. Ez a dátum egyben az eljárási díj befizetésének határideje is. Majd február 20-ig van lehetőség a jelentkezések hitelesítésére az Ügyfélkapun keresztül vagy a hitelesítő adatlap postára adásával.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás