Home Hírek A szomszéd udvarára dőlt egy ház oldala ma délelőtt a Bartók Béla...

A szomszéd udvarára dőlt egy ház oldala ma délelőtt a Bartók Béla úton

1272

A szomszéd udvarára dőlt egy ház oldala ma délelőtt a Bartók Béla úton. Perceken múlt, hogy ne történjen nagyobb tragédia. A szóban forgó ingatlan körül már 2018-ban is voltak gondok, akkor az önkormányzat megtette a szükséges lépéseket. Most az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársainak közreműködésével sikerült elhárítani közvetlen életveszélyt – írja honlapján az ozd.hu. 

Még 2018 márciusában az önkormányzat közbenjárásával hárították el az életveszélyt egy Bartók Béla úti ingatlannál. A tulajdonosok évek óta nem használják a házat és az olyan állapotba került, hogy a szomszéd garázsára is hullott a falakból leváló törmelék. A baleset megelőzése érdekében a szakemberek sorról sorra szedték le a veszélyes téglákat, majd bontották le a teljes tetőszerkezetet. Ma azonban bekövetkezett a tragédia. Az ingatlan teljes oldala rádőlt a szomszédja udvarára, jelentős anyagi kárt okozva neki ezzel.

„Vásároltam, és beértem ide a házhoz, kipakoltam bent a dolgokat, és rá egy olyan tíz perc múlva, mintha az ég megdörrent volna, kidőlt a fal, és ahogy látni, ez történt” – mondta a lapnak Bodnár Gábor.

A balesethez elsőként az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársai érkeztek ki, majd biztosították a helyszínt.

„A kora délelőtti órákban érkezett egy jelzés, amely szerint a korábbi években is gondot okozó ingatlan falazata gyakorlatilag a szomszéd udvarára dőlt. A károsodott födémszerkezet, tetőszerkezet, illetve a falak közvetlen életveszélyt jelentenek a szomszédra, és az épületek előtt haladó gyalogosokra” – fogalmazott a lapnak Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság  tűzoltóparancsnoka.

A katasztrófavédelmi törvény hatálya alapján az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársai értesítették a Polgármesteri Hivatalt, mivel ilyen esetekben már beavatkozhat az önkormányzat, hogy elhárítsa a közvetlen életveszélyt.

„2018 nyarán már volt probléma ezzel az ingatlannal, akkor is az önkormányzat segített elhárítani a közvetlen életveszélyt, és akkor lebontásra kerültek a problémás falszakaszok. Ma reggel sajnos az eső következtében újra problémát okozott az ingatlan. Jelenleg az ÓVI gépeit és munkatársait várjuk, akik segítenek a közvetlen életveszély elhárításában” – nyilatkozta a lapnak Szaniszló Károly, közbiztonsági referens.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai elsőként az udvar felől próbálták megkezdeni az épület lebontását, azonban az ott található csatornafedél megsüllyedt. Ezt követően oldalról szakították be az instabil falakat. A műveletet egyébként nehezítette, hogy a ház oldalánál egy gázcsonk is volt, amelyet ha elzárnak több környező ház és a közeli iskola gázellátás nélkül maradt volna. Az ÓVI végül elhárította a közvetlen balesetveszélyt. A szomszéd udvarát a tervek szerint holnap teszik járhatóvá, mivel nehezen hozzáférhető. Információink szerint a keletkezett költségek a romos ingatlan tulajdonosát terhelik majd.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás