Home Hírek Kényelmes állást kapott a luxusbörtönben a Fideszes Mengyi Roland

Kényelmes állást kapott a luxusbörtönben a Fideszes Mengyi Roland

965

Könyvtárosi állást kapott a kecskeméti luxusbörtönben Mengyi Roland, a Fidesz korábbi országgyűlési képviselője a 24.hu információja szerint. Ilyenre eddig nem volt példa az intézményben.

Mengyit különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság tavaly szeptemberben jogerősen. A büntetését január közepén kezdte meg az ország legenyhébbnek tartott büntetés-végrehajtási intézetében, ahol egyágyas, lakószobának is beillő fogdákban töltik az idejüket az elítéltek. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága tagadta, hogy a Bács-Kiskun megyei intézet VIP-börtön lenne, és azt is, hogy egyes elítéltekkel kivételeznének.

Ennek ellenére a fideszes politikus számára gyorsan találtak egy addig tudtunkkal nem létező munkalehetőséget.

A munkavállalásért fizetés is jár az elítélteknek. A fogvatartottak 260 forintos órabért kapnak, amivel 23-25 ezer forintot tudnak megkeresni havonta.

A 24.hu forrásai szerint Mengyi részlegében eddig egy 500-600 kötetes szabadpolcos könyvgyűjtemény darabjait olvasgathatták az elítéltek. A könyveket eddig egy szekrényben tárolták, kölcsönző rendszer nem volt, mindenki maga választhatta ki, mit szeretne magával vinni. A másik részlegben ennél jóval nagyobb, főként világirodalmi műveket tartalmazó gyűjtemény halmozódott fel, de könyvtáros ott sem volt.

 

forrás: 24.hu
kiemelt kép: internet

Hozzászólás