Home Hírek Luxus repülések a mi pénzünkön

Luxus repülések a mi pénzünkön

1012

Az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága kihelyezett ülést tartott csütörtökön Kecskeméten, a Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison, ahol a testületet tájékoztatták a Magyar Honvédség által üzemeltetett és beszerzett repülőgépekről, illetve helikopterekről.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter arról beszélt Kecskeméten, hogy az országgyűlési képviselők bármikor megnézhetik a Honvédelmi Minisztériumban, hogy hova mentek a gépekkel.

honvedelem.hu cikke szerint a miniszter kiemelte az Airbus A319-es csapatszállító repülőt. Szerinte rendkívül nagy előrelépést jelent az előző csapatszállítóhoz képest, mert jóval nagyobb létszámot képes szállítani, jóval gyorsabban és magasabban repül, mint a korábbi gépeik és így meg tudják oldani vele mindazokat a hiányosságokat, amelyekkel a korábban küzdöttek. 

Azonban a miniszter beszélt a két darab Falconról is. 

Fotó: © Túry Gergely

Benkő szerint ezekkel a gépekkel is növekedtek az ország honvédelmi képességei, itt a 11 ezer kilométeres hatótávolságot és a több mint 15 ezer méteres repülési magasságot hangsúlyozta. Benkő azt mondta, a gépeket olyan speciális katonai berendezésekkel szerelték fel, amely rendkívül hatékonnyá és többfunkcióssá teszik azokat.

Ez eddig rendben is van, hiszen amíg a honvédeink használják ezeket a gépeket az teljesen érthető, mivel hazánk védelmében teszik vagy épp nem teszik.

Az alábbi kép alapján azonban más is eszébe juthat az embernek.

Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság MSZP-s tagja a Facebookon úgy reagált a bemutatóra, hogy “végre megnézhettük a nemkormánygép, nemluxusrepűlőket (Falcon, 2 db) is. A kedves olvasókra bízom a dolog megítélését.” Mellé pedig ezt a képet publikálta:

Fotó: © Túry Gergely

A hvg.hu január végén írt arról, hogy 2018 júliusa óta mintegy 80 alkalommal vették igénybe állami vezetők a Honvédség gépeit.

Az úticélok között volt Dubaj, Abu-Dhabi, Panamaváros, Sharm el Sheikh, és a Zöld-foki köztársasághoz tartozó Praia is.

A tárcavezető reagált azokra a nyilatkozatokra, amelyek „kormánygépként” jellemezték az új repülőket. A cikk szerint bemutatta a felszállások és a katonai célú repült órák számát.

Ön szerint kik használhatják a Falcon típusú gépeket? Katonáink, vagy a kormány tagjai az Ön adófizetői pénzéből?

Fotó: © Túry Gergely

forrás: hvg.hu, Harangozó Tamás Facebook oldala

Hozzászólás